09/03/2022- Ons land is een nieuw online inspiratieplatform rijker voor wie zijn volgende vakantie of uitstap wil voorbereiden. Daymaker is een Belgische start-up en wil een ontmoetingsplaats worden voor mensen die er dezelfde reisvoorkeuren op nahouden.

Initiatiefnemer is het Limburgse ondernemersduo Nico Mullens en Lien Verwimp. De technische ontwikkeling is in handen van Appwise. Ondertussen wist Daymaker reeds een eerste subsidie van het Agentschap Ondernemen en Innovatie (Vlaio) in de wacht te slepen dankzij de unieke matchmaking die schuilgaat achter het systeem. Op termijn moet Daymaker het startpunt worden van ieders vakantie en op die manier uitgroeien tot het grootste reisinspiratieplatform ter wereld.

“Reviewsites als Tripadvisor, social mediaplatformen als Instagram en reiswebsites of blogs bieden onpersoonlijke, vluchtige of onoverzichtelijke reisinspiratie.” aldus Nico Mullens, Co-Founder van de nieuwe Belgische start-up Daymaker. “Iedere keer als ik op vakantie vertrok raakte ik gefrustreerd omdat de vakantietips die ik online terugvond heel gefragmenteerd waren of totaal niet aansloten bij hoe ik graag reis. Waarom bestaat er geen app waarop je alle tips over een bepaalde bestemming gecentraliseerd terugvindt en aangereikt krijgt op basis van je eigen reisprofiel”, bedacht ik mij dan. En wanneer ik mensen uit mijn omgeving aansprak bleek dat ik niet de enige was die hier tegenaan liep. Uit die behoefte is bij mij dan het idee ontstaan om zelf een platform te ontwikkelen dat hierop een antwoord kan bieden. Enter Daymaker.”

 

Ontwikkeling door Appwise

Daymaker is een two-sided platform, wat betekent dat bezoekers zowel tips kunnen zoeken als delen. In beide gevallen is het echter nodig om een profiel aan te maken, waarin je aangeeft wat jouw reisvoorkeuren en interesses zijn. Zoek je vervolgens naar reisinspiratie voor pakweg Ibiza, dan zal je ook enkel maar tips ontvangen van mensen met een gelijkaardig reisprofiel. “Op die manier zijn de tips die je aangereikt worden veel relevanter en bijgevolg ook waardevoller” aldus de bedenkers achter het platform. Via het platform kan je gericht op zoek naar reisinspo voor een daguitstap of ervaring maar ook voor een volledig uitgestippelde vakantie. De ontwikkeling van het digitale platform en de veilige dataverwerking ligt in handen van het Limburgse bureau Appwise.

30.000 gebruikers tegen eind 2022

Op dit moment kan je al zo’n 150 trips terugvinden op Daymaker. “Maar tegen eind dit jaar moeten dat er wel 10.000 zijn en zo’n 30.000 gebruikers”, zegt Lien Verwimp, Co-Founder van Daymaker. “Daarom spreken we in deze opstartfase actieve reizigers aan om zoveel mogelijk content aan het platform toe te voegen. Denk dan bijvoorbeeld aan reisbloggers en influencers die de wereld rondreizen voor hun job. Voor hen kan Daymaker een aanvulling zijn op hun reeds bestaande kanalen. Via die kanalen proberen we vervolgens hun reislustige volgers aan te spreken om hetzelfde te doen. Daarnaast voorzien we ook de mogelijkheid aan reisorganisaties en toeristische diensten om een businessprofiel aan te maken, zodat ook zij hun tips kunnen toevoegen aan het platform. Zo is Visit Limburg nu reeds een partner en vind je hun leukste vakantietips over Limburg op het Daymakerplatform terug.”

Wie zelf graag een profiel wil aanmaken op Daymaker en zijn leukste reistips wil delen, kan terecht op www.daymaker.travel

Foto’s @ Daymaker