23/08/2023- Een schoen in je hotelkluis bewaren? Dat moet dan op z’n minst een dure Van Bommel of Louboutin zijn? Toch niet, maar toch is er een reden waarom reisprofessionals soms één exemplaar van hun schoenen in de hotelkluis steken…

Bij het verlaten van hun hotelkamer blijken heel wat hotelgangers immers te vergeten hun hotelkluis leeg te maken. En net in die hotelkluis worden meestal de belangrijke en waardevolle spullen opgeborgen. Denk maar aan paspoort of andere identiteitspapieren, huis-en autosleutels (om bij aankomst weer thuis te geraken), juwelen, tablets, enzovoort.

Om dat te vermijden, steken heel wat hotelprofessionals – waaronder ook piloten en stewardessen- de avond voor hun vertrek een schoen – die ze dag van vertrek zullen dragen- in hun hotelkluis. Op één schoen kan je immers niet de (hotel)deur uit. En zo zie je meteen ook de andere waardevolle spullen liggen die je had opgeborgen.

 

Toch iets vergeten in de kluis?

Bij de meeste hotels geldt de regel dat gevonden voorwerpen twaalf maanden bewaard worden. Wanneer een kluis niet leeggemaakt werd, zal het hotel je meestal ook wel zelf contacteren om dit te melden. Maar het kan uiteraard zijn dat je alsnog jezelf moet legitimeren en moet kunnen omschrijven wat er zich exact in de kluis bevond.

 

Opgelet

Wacht de dag van vertrek trouwens nooit te lang met het leegmaken van je kluis. Mocht er iets mislopen met het invoeren van je code, heb je dan nog de tijd om iemand van het personeel te bellen om de kluis volledig te resetten, zonder dat je daardoor je vlucht mist.

Werkt de kluis nog met een ouderwetse sleutel (wat in Afrika, Azië en Zuid-Amerika nog wel regelmatig het geval is), zorg dan dat je die zeker niet kwijtspeelt tegen vertrek. je zou immers de eerste niet zijn die een kluis moet laten openbreken of openboren!

 

Foto @ Travel Like A Pro