20/02/2023- Na een pauze van enkele jaren voegt touroperator Corendon opnieuw het Noord-Macedonische Ohrid toe aan haar aanbod. De bestemming zal vanaf 7 juli wekelijks rechtstreeks te bereiken zijn vanuit Maastricht Aachen Airport en dit tot eind september.

Het Meer van Ohrid staat bekend als de populairste vakantiebestemming van Noord-Macedonië en is een trekpleister voor zowel cultuurliefhebbers als zonnekloppers.

Ohrid is een van de oudste nederzettingen van Europa, met invloeden vanuit het Griekse, Romeinse en Byzantijnse Rijk. Getuige daarvan zijn de vele prachtige tempels, kerken basilieken en kloosters. Zelfs de oudste universiteit van Europa kan je er terugvinden. Ohrid staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het 30 kilometer lange meer van Ohrid is een van de diepste en helderste meren van Europa. In de zomer is het een trekpleister voor wie op zoek is naar verkoeling en waterpret. Wie rond het volledige meer wil rijden dient hiervoor zelfs even de grens met Albanië over te steken. ​

“Noord-Macedonië is een bestemming die altijd zeer geliefd is geweest bij de prijsbewuste reiziger die niet alleen houdt van mooi weer, maar ook het culturele aanbod erg kan appreciëren. Door zijn mooie ligging aan het meer is Ohrid een perfect alternatief voor gezinnen die een keertje wat anders willen dan een klassieke zon-zee-strandvakantie aan de Middellandse Zee. We zijn dan ook blij dat we deze bestemming opnieuw kunnen aanbieden aan de Belgische en Nederlandse consument”. aldus Atilay Uslu, stichter van Corendon.

Corendon biedt aan het meer van Ohrid een select, maar kwalitatief aanbod aan 3-, 4- en 5-sterrenhotels aan.

 

Andere bestemmingen vanuit Maastricht

Vanuit Maastricht Aachen Airport zal Corendon komende zomer ook nog de Griekse eilanden Zakynthos, Rhodos en Kreta aanbieden, alsook het Turkse Antalya en het Bulgaarse Burgas.

 

Foto’s @ Corendon