19/04/2023- Om kampeerders veilig op reis te laten vertrekken, organiseert vrijetijdsorganisatie Pasar in samenwerking met erkende ondernemingen voor autokeuring die lid zijn van GOCA Vlaanderen en de Federale Politie een gratis vakantiecheck-up, mét weging. Vijf keuringscentra in Vlaanderen zetten aanstaande zaterdag 22 april de deuren open voor caravans en motorhomes.

 

Je kan je caravan of motorhome laten controleren op laadvermogen, maar ook je gasinstallatie, banden en kogeldruk worden nagekeken. Je krijgt ook heel wat interessante kampeertips en veiligheidstips van de Pasar-vrijwilligers.

Na afloop krijg je een informatief verslag mee naar huis, maar let op: je doet dit puur voor je eigen veiligheid. Pasar doet dus geen officiële keuring en je kan dus ook niet beboet worden.

 

Wat mee te brengen?

Boorddocumenten van je wagen en caravan of motorhome, met MTM (Maximum Toegelaten Massa), het leeggewicht en het koppel in NM (Newton Meter) van de trekkende auto. MTM van de aanhangwagen of caravan.

Motorhomes: kom met brandstoftank, water- en gasreservoirs gevuld tot minimum 90%.

 

Laad je installatie alsof je op vakantie zou vertrekken en monteer de juiste spiegels.

 

Waar kan je terecht?

Volgende keuringscentra openen aanstaande zaterdag 22 april 2023 van 8u30 tot 13u grde deuren voor deze gratis check ups:

West-Vlaanderen: K.M. Keuringscentrum Roeselare, Roelensbeekstraat 2, 8800 Roeselare

Oost-Vlaanderen: S.B.A.T. Keuringscentrum Nazareth, Venecoweg 16, 9810 Nazareth

Vlaams-Brabant: AIBV, Keuringscentrum Halle, Zinkstraat 3, 1500 Halle

Antwerpen: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Kontich, Neerveld 3, 2550 Kontich

Limburg: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Hechtel-Eksel, Eindhovensebaan 50, 3941 Hechtel-Eksel

 

Op voorhand reserveren is niet nodig, je kan gewoon langsrijden die dag.