11/05/2023- Aquaparken staan garant voor amusement, ontspanning en adrenaline. Ideaal dus ook op vakantie. Vakantiewoningspecialist Interhome zocht het uit en publiceert nu de “Top 10 Europese waterparken index 2023”. Het winnende park ligt in Polen, maar ook waterparken op zomerse bestemmingen als Italië, Portugal en Kroatië blijken erg populair. 

In de lijst zijn enkel parken opgenomen met een pagina op Google (Maps), meer dan 1000 beoordelingen én een score van 4,5 of hoger (op 5).

 

Topfavorieten

foto @ Energylandia

De absolute topfavoriet is Water park zone Energylandia in Zator (Polen) met een score van 4,8. Kruip aan boord van het piratenschip, kies voor tropische ontspanning op het exotisch eiland en laat de adrenaline door je lichaam gieren op de waterglijbanen in de Bamboo Bay. Ook Zoomarine Beach in de Algarve, één van de zuidelijkste punten van Portugal, valt in de smaak. Dit park is bekend om de vele dieren die je hier kan bewonderen. Van de vlindertuin tot een spectaculaire zeehondenshow en een aquarium vol kleurrijke vissen. Op dit park valt achter elke hoek iets te beleven! Zin in spanning en avontuur? Maak dan een ritje in de Anaconda, een waterachtbaan in Acquapark Etnaland (Italië). Voor diegenen die liever heerlijk relaxen, is Druskininkai Aquapark in Litouwen de absolute topbestemming. Je vindt er een heel wellness center, inclusief sauna complex met een muur van Himalayazout en speciale abachi-bedden. In tegenstelling tot sommige andere parken kan je hier trouwens voor een heel schappelijk prijskaartje de (ont)spanning opzoeken.

 

Avontuurlijke waterattracties

Foto @ Siam Splash

Met maar liefst 9 zwembaden mag ook Aquapark Istralandia (Kroatië) niet ontbreken in onze top tien! Tip: neem zeker een duik in The Space Rocket, een van de de snelste waterattracties in Europa, zo wordt beweerd! Ook in het Spaanse Siam Park gaan de harten van de adrenalinejunkies sneller slaan. Waag je aan de Tower of Power, een grote glijbaan die je door een gebied met haaien, pijlstaartroggen en vissen loodst. Met meer dan 47.000 reviews kunnen we met zekerheid zeggen dat dit park zijn plekje in deze lijst verdient. Voor de waterglijbaan fanaten zijn ook Bulgarije en Griekenland absolute aanraders. Zowel Aquapark Nessebar als Aqualand Corfu tellen meer dan 35 waterglijbanen en behoren daarmee tot de grootste in Europa.

 

Grote prijsverschillen tussen waterparken

Wat kost een dagje waterpret nu precies? De prijs varieert, maar in de meeste parken betaal je als volwassene € 30. Bij sommigen stijgt dit prijskaartje tot € 45, maar je hebt natuurlijk ook parken waar je slechts € 20 betaalt, vooral dan in landen als Bulgarije en Litouwen. De tickets voor kinderen liggen standaard lager, onder een bepaalde lengte of leeftijd is de toegang meestal zelfs gratis. Qua openingsuren neem je best een kijkje op de site van de verschillende aquaparken, dit varieert afhankelijk van het hoog- of laagseizoen. Enkel in Druskininkai Aquapark kan je heel het jaar door terecht!

Interhome Group – met de merken Interhome en Interchalet – omvat ongeveer 35.000 vakantiewoningen en appartementen in 27 landen en is een onderdeel van Hotelplan Group, gevestigd in Glattbrugg (CH).

 

Openingsfoto @Energylandia

Foto’s @ Interhome, Energylandia, Siam Splash & Unsplash