21/03/2023- Als er iets is wat we de afgelopen jaren hebben ontdekt, is het dat je voor een leuke vakantie niet altijd heel ver van huis hoeft. Nederland is bijvoorbeeld verrassend mooi en veelzijdig. Bijzondere Busjes laat je nu per Vintage Volkswagen door het Hollandse landschap tuffen….

Bijzondere Busjes verhuurt Volkswagen T2 camperbusjes. Het bedrijf is gevestigd in Westervoort, een dorp naast Arnhem. De centrale ligging tussen de Veluwe, Achterhoek en Betuwe maakt de ophaallocatie een perfecte uitvalsbasis voor een slow travel roadtrip. De busjes hebben slaapplek voor 2 tot 4 personen en zijn ingericht met een complete kampeeruitrusting. Van een percolator voor de koffie tot gezellige lampjes; overal is aan gedacht! Op de website van Bijzondere Busjes zie je direct welke busjes nog beschikbaar zijn, lees je alles over de routes en kun je ook direct een busje reserveren.

 

Op de bonnefooi toeren of een mooie route volgen

Kruip achter het stuur van zo’n hippiebusje en rijd de vrijheid tegemoet. Is slow travel nieuw voor jou en weet je niet zo goed waar te beginnen? Job en Lotte, de eigenaars van Bijzondere Busjes weten als geen ander wat de mooiste weggetjes en leukste tussenstops voor een slow travel trip zijn. Hun favoriete plekken vind je terug in de verschillende routes die ze hebben uitgestippeld. Van een dagtocht door de Betuwe tot een meerdaagse kampeertrip door de Achterhoek.

Opgelet: De huurder en eventuele tweede bestuurder dienen minimaal 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig B-rijbewijs en minimaal 25 jaar oud te zijn. Met de busjes buiten Nederland reizen is niet toegelaten.

 

3 tips voor een slow travel roadtrip

1. Vermijd de grote wegen, dan weet je zeker dat je onderweg allerlei verrassingen tegenkomt. Van een kraampje met streekproducten tot een theetuin, prachtige natuurgebieden en picknickplekken.

2. Blijf twee of drie nachten op dezelfde plek, zodat je de tijd hebt om de omgeving te ontdekken en ook momenten overhoudt om te niksen.

3. Zet je smartphone uit en neem een polaroid camera mee. Lekker offline en toch een blijvende herinnering.

De 3 verschillende camperbusjes zijn te reserveren via de website van Bijzondere Busjes. Het bedrijf heeft ook enkele oldtimer auto’s voor fijne dagtrips bijvoorbeeld.

Foto’s @ Bijzondere Busjes.