07/11/2023- Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en Oman Tourism Development Company (OMRAN Group) hebben vandaag op de World Travel Market in Londen een Memorandum of Understanding ondertekend om gezamelijke toeristische promotie- en marketinginitiatieven te gaan voeren om zowel Musandam (schiereiland van het Sultanaat Oman) en het emiraat Ras Al Khaimah (onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten) te promoten.

Door de overeenkomst willen ze samenwerken om mogelijkheden te creëren voor reizigers om beide bestemmingen, in één reis te bezoeken. Dit ondermeer door de toegang tot transport tussen Musandam en Ras Al Khaimah te vergemakkelijken, door gunstige visumregelingen voor internationale reizigers om beide bestemmingen te bezoeken te ontwikkelen en door toeristische pakketten, avontuurlijke aanbiedingen en partnerschapsmogelijkheden op te starten.

Muandam en Ras Al Khaimah liggen slechts op 90 minuten rijden vandaan en delen bovendien een bergketen, nl de majestueuze Hajar. Ook zijn hun culturele erfgoed en historische banden nauw met elkaar verweven, wat deze samenwerking alleen maar verrijkt en versterkt.

 

Wat te zien/doen?

Foto @ OMRAN Group

Ras Al Khaimah en Musandam zijn gezegend met een prachtige natuur en bieden toeristen volop de kans deze om te ontdekken. Zoals dus ondermeer de majestueuze Hajar bergen en de prachtige fjorden waar het gouvernement Musandam bekend om staat. Omdat beide bestemmingen een unieke ligging hebben aan de ongerepte kusten van respectievelijk de Arabische Golf en de Zee van Oman, kunnen internationale reizigers bovendien genieten van een uitgebreid aanbod aan wateractiviteiten wanneer ze beide bestemmingen bezoeken. Van duik- en snorkelervaringen, schilderachtige Dhow-cruises, dolfijnen kijken, kajakken en waterparken, Ras Al Khaimah en Musandam bieden onvergetelijke ervaringen voor elk soort reiziger te midden van prachtige natuur.

Beide bestemmingen bieden ook een uitgebreid scala aan avontuurlijke ervaringen. Ras Al Khaimah staat zelfs bekend als het avonturencentrum van het Midden-Oosten en biedt avonturiers een groot aantal ervaringen op Jebel Jais, de hoogste bergtop in de VAE, zoals de Jais Flight, de langste zipline ter wereld, maar ook de Jais Sledder, de langste rodelbaan in de regio. Terwijl Musandam onlangs internationale records heeft verbrijzeld met de lancering van de langste zipline over water ter wereld.

Cultureel erfgoed

Foto Al Wadi Desert @ Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Bovendien mogen beide bestemmingen trots zijn op hun rijke erfgoed en diepgaande culturele geschiedenis. Geschiedenisliefhebbers kunnen beginnen met een bezoek aan één van de verschillende bezienswaardigheden in Ras Al Khaimah, waaronder vier archeologische vindplaatsen die op de voorlopige UNESCO-lijst staan, en aan Suwaidi Pearls, de enige parelkwekerij in de VAE. Vervolgens kunnen ze naar Oman gaan voor een bezoek aan het kasteel van Khasab en Telegraph Island, een van de beroemde historische vindplaatsen in Musandam.

Foto @ Unsplash