02/11/2021- Sinds gisteren worden gevaccineerde reizigers uit 63 landen, waaronder België en Nederland, opnieuw verwelkomd in heel Thailand en dit zonder quarantaine. Er dient wel nog een specifieke procedure gevolgd te volgen vooraleer toeristen vrij in het land mogen rondreizen.

Gevaccineerde toeristen konden tot nu toe wel al afreizen naar bepaalde regio’s in Thailand via speciale initiatieven zoals bv het “Phuket Sandbox Project”, maar sinds gisteren kunnen ze gewoon weer in heel het land terecht, mits het volgen van de specifiek opgestelde procedure. Het komt erop neer dat je je bij aankomst dient te laten testen. Als die test negatief is, kan je vrij rondreizen in heel Thailand.

Dit is de volledige procedure:

Thailand Pass

Sinds 1 november is de COE (Certificate of Entry) vervangen door de Thailand Pass dat makkelijker te gebruiken is. Die pass vind  je op https://tp.consular.go.th.

Minimaal 7 dagen voor afreis dien je daar alle documenten in op te laden. Je ontvangt dan een QR-code die je op je mobiel kan tonen of kan afprinten.

 

Vaccinatie certificaat

Je dient minstens 2 weken voor je reis volledig gevaccineerd te zijn. Reizigers die hersteld zijn van Covid-19 hebben slecht 1 dosis nodig. Die dosis dient dan ook minstens 2 weken voor vertrek toegediend te zijn. Een medisch certificaat van herstel is in dat laatste geval wel nodig.

Een kind jonger dan 12 jaar dient enkel een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72u voor vertrek. Tieners tussen 12 en 18 volgen dezelfde regels als volwassenen.

Een certificaat van herstel of van vaccinatie dient altijd in het Engels opgemaakt te zijn, net als een negatieve PCR-test.

 

Reisverzekering

Elke reiziger dient voor de hele reisperiode gedekt te zijn door een reisverzekering die ook hospitalisatiekosten voor covid dekt en dat voor een bedrag van minimaal 50.000 dollar. Een bewijs van de verzekeraar in het Engels is hiervoor noodzakelijk. De meeste aanbieders van reisverzekeringen in België bieden dit aan binnen hun standaardtarieven.

 

Reservatie van minstens 1 nacht in SHA+ hotel

Bij aankomst dien je minstens 1 nacht gereserveerd te hebben in een SHA+ hotel. (In een SHA+ hotel is minstens 70% van het personeel gevaccineerd). Het overzicht aan SHA+ hotels kan je terugvinden op https://www.thailandsha.com/ en https://asq.locanation.com/

Hoe je het hotel boekt, mag je zelf bepalen. Je reisagent of touroperator kan je uiteraard hierbij perfect begeleiden. Houd er wel rekening mee dat de eerste nacht gereserveerd en betaald moet zijn, inclusief privé transfer vanaf de luchthaven en de verplichte PCR-test die afgenomen wordt op de dag van aankomst. Binnen het pakket van het hotel hoort ook een antigenen test te zitten die je zelf kan afnemen op dag 6 of 7.

Voor de PCR test dien je ongeveer 2.000 bath te rekenen (+/- 52 euro) en voor de antigenen test is het ongeveer 400 bath (+/- 10 euro).

 

Negatieve PCR test voor vertrek
Binnen de 72u voor vertrek dien je een PCR-test af te nemen. Het resultaat ervan dien je in het Engels mee te nemen.

 

Downoad en installeer de Morchana App
Dit is de Thaise waarschuwingsapp. Je kan deze best al voor je vertrek installeren.

 

Ter plaatse

Bij aankomst op de luchthaven toon je de verschillende documenten. Vervolgens ga je met je privé transfer naar het gereserveerde SHA+ hotel waar je na aankomst een PCR-test afneemt. In functie van waar je landt kan deze test mogelijks ook nog op de luchthaven. Het hotel of je reisagent kan je hierover meer info verschaffen.  regelen.

Het resultaat ontvang je volgens de Thaïse overheid al na enkele uren. Na een negatieve test kan je dan vrij rondreizen. Na dag 6 of 7 doe je de zelftest die je ontvangen hebt in het pakket bij de hotelreservatie voor de eerste nacht. Het resultaat van de test laad je op in de Morchana App.

Bij vragen of twijfels kan je tijdens de kantooruren steeds de Dienst voor Toerisme van Thailand contacteren via dit telefoonnummer in Parijs +33153534700.

 

Waar kan je heen?

Het aanbod aan SHA+ hotels groeit in heel het land. In bepaalde regio’s zoals Phuket of Samui heb je er al heel wat. Wil je de komende weken en maanden naar Thailand reizen, dan raadt de Thaïse overheid dan ook aan om je reis te starten in Phuket of het Zuiden van Thailand. Ook omdat het seizoen aan de Andaman zee van nu tot april eigenlijk de beste periode is om erheen te reizen.

De Thaïse Dienst voor Toerisme verwacht dat het komende half jaar ruim een miljoen toeristen Thailand zullen bezoeken. Dat is nog altijd slechts 10% van het aantal toeristen dat Thailand in dezelfde periode voor de pandemie bezocht.