15/05/2024- Het futuristische Franse attractiepark Futuroscope nabij Poitiers- een populaire tussenstop voor vakantiegangers op weg naar het Zuiden- opent binnenkort een revolutionair waterparadijs dat een “ongekende combinatie van water en digitale technologie” moet worden.

Het waterpretpark, dat de naam “Aquascope” kreeg opent midden juli en omvat maar liefst 6000 vierkante meter aan waterattracties. “Drie werelden zullen er zowel sensatiezoekers als relaxatiezoekers een halve dag van verbazingwekkend meeslepend plezier bieden, ideaal om hun bezoek aan Futuroscope te verlengen” zo klinkt het.

Durvers kunnen terecht in 8 duizelingwekkende en esthetisch aantrekkelijke glijbanen, waaronder de «Rocket», een valluikglijbaan met een verticale start of een glijbaan met een head-first start of zelfs… de «racer», een dubbele glijbaan ontworpen om te racen.

Voor wie het rustiger mag, is er ‘L’espace Immersion’, met een aquatische bioscoop, een onderwaterzichtervaring, een futuristische wereld van videomapping op het water, fonteinen en speciale effecten. De digitale scenografie is het werk van Moment Factory, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in multimedia-entertainment.

 

Kindergedeelte

Het kindergedeelte, toegankelijk vanaf 3 jaar, kreeg het thema “Kraki de octopus” mee. Kids kunnen er spelen in het waterdoolhof of glijden tussen de tentakels van de mascotte. De kinderen kunnen ook langs een 350 meter lange rustige rivier afdrijven door de drie speelzones van het waterpark.Tijdens de zomermaanden kunnen ze zich ook nog uitleven op een dynamische rivier, een zomerzwembad en op een strand.

Met de nieuwste hydraulische, thermische en energie-innovaties is Aquascope de grootste investering van het park sinds de oprichting, en dit met een investering van bijna 60 miljoen euro. Er zijn 45 badmeesters aangeworven om toezicht te houden en deze te animeren. Aquascope krijgt een eigen kassa (in combinatie met Futuroscope) en kan tot 1.700 mensen tegelijkertijd verwelkomen.

Vooraf reserveren is wel verplicht om toegang te krijgen tot de Aquascope.

 

Foto’s @ Aquascope/Futuroscope