05/01/2021- De meeste landen zijn begonnen met het toevoegen van boosters aan hun vaccinpaspoortprogramma’s, maar de Verenigde Arabische Emiraten is het eerste land ter wereld die haar eigen onderdanen reizen naar het buitenland nu ook regelrecht verbiedt wanneer ze nog niet zijn geboosterd.

Vanaf 10 januari moeten onderdanen van de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai, Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah en Umm Al Quwain) dus volledig gevaccineerd zijn met een booster-injectie om nog internationaal te mogen reizen, tenzij ze tot een categorie van vrijgestelden op de nieuwe maatregel horen (medisch attest, humanitaire redenen, enz).

Niet voor reizen naar de VAE

De nieuwe maatregel heeft echter geen impact voor Belgen en andere nationaliteiten die naar de Verenigde Arabische Emiraten willen reizen. Voor hen is het boostervaccin voorlopig nog niet verplicht om de bestemming te bezoeken.

Welke inreisvoorwaarden wel van kracht zijn voor Belgen, is terug te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.