19/11/2021- Oostenrijk gaat vanaf maandag in een tijdelijke maar volledige lockdown. Deze overheidsbeslissing heeft ook gevolgen voor het toerisme naar het land. Vakantiereizen zijn tijdens de lockdownperiode immers niet meer mogelijk, zo laat de Oostenrijkse Dienst voor toerisme officieel weten…

Oostenrijk registreert, net als de meeste Europese landen, sterk stijgende coronabesmettingscijfers en reageert drastisch op deze ontwikkeling. Vanaf aanstaande maandag 22 november geldt immers een volledige lockdown in heel het land. Deze lockdown geldt zowel voor gevaccineerden als niet-gevaccineerden en zal maximaal 20 dagen duren, maar wordt na 10 dagen al geëvalueerd en eindigt uiterlijk op 13 december.

“Toeristische reizen naar Oostenrijk zijn tijdens deze lockdown niet mogelijk” zo laat de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme officieel weten. “We zullen de reiswereld op de hoogte brengen van details zodra die beschikbaar zijn” zo meldt de toeristische dienst nog.

Winter(ski)seizoen redden

Oostenrijk vertrouwt er momenteel wel op een groot deel van haar aankomende winterskiseizoen nog te kunnen redden.

“Vanuit toeristisch perspectief doet de lockdown ons enorm veel pijn. Toch is het nodig met het oog op de besmettingscijfers. De belangstelling voor wintervakanties in Oostenrijk blijft groot. We blijven erop vertrouwen dat het winterseizoen in Oostenrijk met de juiste veiligheidsmaatregelen mogelijk zal zijn, zodra de situatie verbetert. De gastheren van Oostenrijk hebben in de zomer al verantwoordelijk gehandeld en zullen dat ook in de winter blijven doen.” aldus Lisa Weddig, directeur van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme (foto).