09/01/2023- Internationale toeristen blijven toch zonder vaccinatiebewijs of negatieve coronatest welkom in het land van de glimlach. De visumvrije verblijfsperiode wordt zelfs vanaf maart 2023 verlengd. Afgelopen weekend werd nog aangekondigd dat het land opnieuw strengere toegangsmaatregelen voor alle toeristen zou doorvoeren na de versoepelingen in China, maar daar komt de Thaise overheid nu dus toch op terug.

“Internationale reizigers die in Thailand aankomen, moeten geen bewijs van vaccinatie tonen”, dat zijn de woorden die de Thaise vice-premier en minister van Volksgezondheid, Z.E. Mr. Anutin Charnvirakul vandaag heeft uitgesproken. “Ook moeten buitenlandse toeristen geen negatieve testresultaten laten zien”. Het bericht valt – in tegenstelling van wat afgelopen weekend nog werd gecommuniceerd- sinds enkele uren ook te lezen op de officiële site van de Thaïse Toeristische Dienst 

 

Visumvrije verblijf verlengd

Als onderdeel van de volledige heropening van Thailand biedt de Toeristische Dienst van Thailand ook een langere verblijfsperiode aan voor bezoekers. Tot 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode verlengd tot 45 dagen voor toeristen uit landen/gebieden die in aanmerking komen voor vrijstelling van de visumplicht. Pré-covid was dat 30 dagen. Voor toeristen die in aanmerking komen voor een visum wordt de verblijfsperiode van 15 dagen opgetrokken naar 30 dagen.

 

25 miljoen toeristen in 2023

De Toeristische dienst van Thailand verwacht dat het toerisme zal boomen in 2023. Zo mikken ze op 25 miljoen buitenlandse toeristen – meer dan het dubbele van de 11,5 miljoen bezoekers in 2022 – en weer meer dan 50% van de 40 miljoen internationale bezoekers in 2019.

Met de campagne “Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters” worden toeristen van over de hele wereld uitgenodigd om de talloze troeven van Thailand te ervaren.

Welke reisdocumenten je als Belg nu voor Thailand exact nog nodig hebt, vind je hier.