Een nieuw jaar, ook voor Disneyland Paris. Het park viert nog steeds uitgebreid zijn 25e verjaardag en pakt daarom nog steeds uit met talloze acties. Maar het park pakt, naast die acties en klassieke thema’s zoals Halloween en Disney’s betoverende kerst, dit jaar ook uit met enkele gloednieuwe magische seizoenen.

Star Wars helden en Piraten & Prinsessen

Zo staat het park sinds 13 januari in het thema van Star Wars waarbij Season of the Force beide Disney parken met meer intergalactische sensaties dan ooit verovert. Zo verovert Star Wars o.m. de gekende Space Mountain attractie en kan je de meest beroemde scenes van de Star Wars saga beleven tijdens een spectaculaire avondshow met projecties, special effects, muziek en live Star Wars figuren.

In de maanden april en mei pakt Disneyland Paris dan weer uit met een heus “Piraten en Prinsessen Festival” waarbij deze magische figuren nog meer dan ooit overal aanwezig zullen zijn. 

Marvel Superheroes are here to stay

Zomer 2018 wordt dan weer “The Marvel Summer of Superheroes”. Zo komt er een gloednieuwe Marvel stuntshow in het verbouwde CinéMagique theater, een dance party met de Guardians of the Galaxy en een nieuwe show met Loki op het podium bij de Tower of Terror. Daarnaast komen er ook verschillende meet & greets met Marvel figuren, waaronder Captain America. En de Marvel Superheroes verdwijnen daarna niet helemaal want ook Hotel New York dat in oktober sluit om na zeer grondige renovatiewerken pas in 2020 weer open te gaan, zal na haar heropening “The Art of Marvel” als permanent thema krijgen.

Disney Illuminations

Maar ook de spectaculaire lichtshow Disney Illuminations is nog steeds te bewonderen. De show, met wondermooie projecties op het kasteel van Doornroosje, werd speciaal voor de 25e verjaardag van Disneyland Parijs ontworpen en is nog tem 9 september dagelijks te zien.

Wie naar Disneyland Paris wil, kan momenteel trouwens nog bij boekingen tot 15 februari genieten van kortingen tot 40% op zijn verblijf (geldig voor aankomsten tussen 21 maart en 30 juni). Kinderen tem 11 jaar krijgen daarbij het verblijf bovendien cadeau. Meer info bij je reisagent of via de website van het park.

Vorig jaar ontving het park 14,8 miljoen bezoekers, dit is 10% meer dan het jaar voordien. 2016 was echter een daljaar voor Disneyland Paris. De bestemming had, zoals de stad Parijs zelf behoorlijk te leiden onder de terreurdreiging. Het park nam daarop verschillende zichtbare en onzichtbare extra veiligheidsmaatregelen.