14/12/2022- Met het aantal vegetariërs in de lift, gaan steeds meer reizigers op zoek naar vega-vriendelijke reisbestemmingen. Reiswebsite Holidayguru.nl zocht daarom uit in welke Europese steden je de meeste vegetarische restaurants kan vinden.

Conclusie: Berlijn springt eruit als vega topper. Maar liefst 128 restaurants in de stad richten zich specifiek op vegetariërs. Toch zijn er ook een aantal verassingen qua bestemmingen, zoals Leicester (UK) en Warschau. Dit is de volledige top 7!

 

1. Berlijn (128 vegetarische restaurants)

De Duitse hoofdstad is een van de meest vegetarische-vriendelijke steden ter wereld. Berlijn heeft een ruime keuze aan vegetarische en veganistische restaurants, waaronder veel veganistische fastfood. Er zijn ook veel markten waar lokale boeren biologische producten verkopen. Zo is het als veggie niet moeilijk om uiteten te gaan nadat je de Brandenburger Tor of Checkpoint Charlie hebt bezocht.

 

 

2. Parijs (60 vegetarische restaurants)

Niet alleen voor een romantisch weekend is Parijs aan te raden. Het is ook een veelbelovende stad voor vegetariërs. Hoewel het niet zo vegan-vriendelijk is als Berlijn, zijn er veel restaurants die vegetarische en veganistische opties aanbieden. Het is ook een stad met een groeiend aantal markten en winkels met biologische producten.

 

 

3. Barcelona (56 vegetarische restaurants)

Ook in Spanje zijn er steeds meer restaurant opties te vinden voor vegetariërs en veganisten. Barcelona kent de meeste vegetarische restaurants en elk jaar openen er weer nieuwe tentjes. Zo eet je bij Vegetalia (Gotico) vegan paella’s en vegetarische empanadas. Zoek je naar tapas? Breng dan een bezoek aan Veggie Garden!

 

4. Leicester (54 vegetarische restaurants)

Leicester is de grote verassing in deze lijst. Met meer dan 50 vegetarische restaurants is er meer keuze dan in Londen. De stad kent vele Indiase restaurants die zich focussen op een goed vegetarisch menu. Als stedentrip is Leicester minder bekend bij Nederlanders. Toch heeft de stad veel te bieden. Zo kan je een bezoek brengen aan culturele attracties als het Nationaal Space Centre, Abbey Park en het awardwinnende New Walk Museum.

 

5. Wenen (53 vegetarische restaurants)

De hoofdstad van Oosterijk maakt momenteel een vegetarische transitie mee. Steeds meer restaurants bieden vegetarische gerechten aan of gaan volledig over op een vegetarisch menu. Vorig jaar opende Burger King een zeer succesvol pop-up restaurant op een metrostation in Wenen waar uitsluitend plantaardige burgers werden geserveerd. Qua aantal vegetariers loopt Oostenrijk voor op Nederland wat zorgt voor een groeiend aanbod in vega producten en restaurants.

 

6. Amsterdam (49 vegetarische restaurants)

Wist je dat onze eigen hoofdstad het ook niet zo slecht doet voor de vegetariërs onder ons? Wil je dus een weekendje weg in eigen land dan is Amsterdam je beste optie voor een foody experience! Bij de Waaghals aan de Frans Halsstraat worden creatieve gerechten gecombineerd met vegetarische wijnen. Ben je toe aan een echte calorieënbom na een actieve dag in de stad? Kies dan voor een veganistische kapsalon bij Kebabi aan de Overtoom.

 

7. Warschau (45 vegetarische restaurants)

De Poolse keuken is in eerste instantie niet heel erg geschikt voor vegetariërs maar Warschau is hierin een uitzondering. De prachtige stad is niet alleen interessant als geweldige stedentrip bestemming maar ook voor vegetariërs is Warschau een ideale bestemming, met tal van vega restaurants. Van Aziatisch tot authentieke Poolse gerechten, er is voor ieder wat wils.

 

Note onderzoek: voor deze top 7 heeft reiswebsite Holidayguru.nl gekeken naar bestemmingen die geschikt zijn voor een stedentrip. Op basis van research op de website HappyCow is er een overzicht gemaakt van het aantal vegetarische restaurants in deze steden.