29/01/2020- Van een duel tussen voetbalBelgen in de Premier League of calcio in de Italiaanse Serie A tot toptennis of formule 1 live bijwonen: da’s de specialiteit van de nichetouroperator Travel2Sports. Zaakvoerder Wesley Swinnen geeft Travel Like A Pro een inkijk in de vele mogelijkheden.

Een gespecialiseerde touroperator voor sport/supportersreizen. Hoe is het zover gekomen?

Wesley: Ik ben zelf ooit begonnen in een klassiek reisbureau. Daar kwam op een dag de vraag om naar Real Madrid te gaan kijken. Niemand in België kon me dit aanbieden. Na opzoekwerk vond ik Nederlandse collega’s die het wel aanboden. Ik zag een opportuniteit en besloot daarop om Travel2Sports op te starten in België.

We zien heel veel voetbal in jullie aanbod. Maakt dat ook de hoofdmoot van jullie activiteiten uit? En hangt dat samen met de populariteit van de Rode Duivels?

Wesley: Voetbal is altijd al de populairste sport in België geweest, zowel actief als passief. Geen wonder dus dat hier de meeste vraag naar is. Daarenboven zijn onze goed spelende Rode Duivels razend populair de laatste jaren en worden mede daardoor voetbaltrips steeds populairder. We zien ook duidelijk een invloed op de verkoop van matchen van bepaalde clubs als een Rode Duivel het goed doet. Denk aan Kevin De Bruyne bij Manchester City of Hazard bij Real Madrid.

Waarom moet een sportliefhebber bij jullie boeken als hij/zij ook online tickets voor wedstrijden vindt? En verkopen jullie ook losse tickets voor de wereldwijde sportwedstrijden-of events?

Wesley: Travel2Sports is een officiële touroperator en verkoopt dus enkel pakketten, geen tickets alleen. Het grote pluspunt daarbij is dat wij één aanspreekpunt zijn voor verblijf, ticket en vervoer. Bovendien adviseren we de klanten over waar te logeren in een (voetbal)stad tov het stadium. Ook bij matchverplaatsingen (zoals afgelopen oktober nog bij FC Barcelona – Real Madrid) zijn ze verzekerd & zoeken wij oplossingen of betalen wij zelfs de volledige reis terug.

Jullie bieden niet alleen reizen naar populaire en grote voetbalmatchen wereldwijd aan, jullie pikken ook gretig in op grote sportevenementen: van WK veldrijden tot atletiekkampioenschappen enz. Is daar ook veel vraag naar? 

Wesley: Uiteraard willen we hiermee vooral onderstrepen dat we diverse sporten in ons aanbod hebben. Maar los daarvan: de reizen naar het WK wielrennen en WK veldrijden zijn bijvoorbeeld altijd wel een voltreffer. Maar daar speelt de populariteit van het wielrennen een rol.

Naast voetbal kunnen klanten ook reizen naar wedstrijden/events in het tennis, wielrennen, motorsporten en Amerikaanse sporten bij jullie boeken. Is dat daar bij ons veel interesse voor?

Wesley: Tennis was enkele jaren geleden echt wel “hot” ten tijde van onze twee 2 vrouwelijke tennishelden Clijsters en Henin. Het is nu afwachten of de aangekondigde comeback van Kim Clijsters dat weer kan doen heropflakkeren. Maar daarnaast merk je dat motorsport, zowel Formule 1 als Moto GP, meer gevraagd wordt. NBA reizen zijn ook elk jaar goed voor een vast aantal boekingen. De VIP pakketten voor het Vlaamse wielervoorjaar zijn ook bestsellers. Voor elke sport is er een publiek…

Hoe ver gaan jullie in het sportaanbod? Of staat vragen vrij? Denk bijvoorbeeld aan de sterk presterende Yellow Tigers die in het volleybal wereldwijd mooie wedstrijden spelen? Of golfer Thomas Pieters die wereldwijd op grote golftornooien aantreedt…

Wesley: Wij gaan geen enkele aanvraag uit de weg. Zo hebben we in het verleden reeds de Ryder Cup Golf in VIP aan de man gebracht, of het WK Snooker in England. Wij onderzoeken elke aanvraag en als we het kunnen aanbieden, maken we graag een offerte.

 

Meer info via www.travel2sports.be

De reizen van Travel2Sports zijn ook via andere reiskantoren boekbaar.