Groepsreizen zijn weer volledig hip en trendy. Maar sommige toch nog wel meer dan andere. Dat is zeker het geval bij de reizen van “The Ladies, The Female Travel Club”. Deze begeleide trips, een initiatief van reiskantoor Axis Travel uit Kortenberg, richten zich sinds 2014 al op vrouwen die houden van leuke trendy adresjes gecombineerd met originele activiteiten en een goede dosis humor (en aperitiefjes). Volledig op het lijf geschreven van onze hoofdredactrice Britta dus, die met plezier enkele dagen met “The Ladies” op stap ging in Valencia.

Wanneer ik kennis maak met mijn reisgezelschap, blijkt dit een vrolijke verzameling van vrouwen uit het hele land & met verschillende achtergronden en beroepen. En opvallend: dit blijkt absoluut geen reis voor singles te worden, al zijn die uiteraard ook in het gezelschap present. Verschillende dames die naar Valencia meereizen, hebben een partner. Maar ofwel heeft die andere vakantievoorkeuren, ofwel heeft deze niet echt vakantiedagen op overschot om naast de jaarlijkse vakantie er nog veel tripjes bij te nemen.

Sommige dames hebben van “The Ladies” ook gewoon hun halfjaarlijks “me-time” momentje gemaakt en laten man, kinderen en eventuele huisdieren dan ook bewust even alleen achter. Om even een paar dagen onder vrouwen volop te genieten van een bestemming én van la dolce vita.

Ontdekken én beleven
Want als er één ding is waar Axis Travel kaas van gegeten heeft, is het van het uitstippelen van een onspannend programma waarbij de bestemming ontdekt én beleefd wordt. Axis zaakvoersters Iris Vangeel en Tamara Vanperre gaan voor elke nieuwe Ladies groepsreis dan ook eerst uitgebreid op scouting om zelf alle adresjes en activiteiten te testen. “Trips door en voor vrouwen” heet dat.

In Valencia fietsen we bijvoorbeeld door de stad (waarbij La Ciudad de las Artes y las Ciencias, Turia Park uiteraard niet mogen worden overgeslagen), wandelen we met een nederlanstalige gidse door de leuke street art wijk en houden we halt voor een geanimeerde wijndegustatie van Spaanse wijnen in een gezellig etablissementje. S’avonds eten we op het terras van Lalola, een sfeervol restaurantje dat zich in een gezellig steegje in het oude centrum van de stad bevindt.

De volgende dag staat er een boottochtje in het nabijgelegen natuurpark Albufera op het programma. Maar niet zonder eerst op een terrasje halt te houden voor een lekker aperitief. De sfeer op de voor ons privé gereserveerde houten boot nadien is gemoedelijk. Sommige dames kennen elkaar reeds van een vorige reis. De trips hebben na al die jaren immers al wel een vaste fanclub opgeleverd.

Maar ook de dames die voor het eerst meereizen (zoals ik), worden al snel meegzogen in de leuke ambiance die er heerst. Dus al snel wordt er door iedereen (luid of al neuriënd) gezongen & klink “wat ruist er door het struiiiiiikgewas” door de groene waterwegen van Albufera! De Spaanse paëlla smaakt (tijdens elke trip staat ook de lokale keuken centraal) achteraf dubbel zo goed…

Eigen momenten
Fiets-of boottochtjes, kooklessen, wijnproeverijen, gegidste wandelingen, jeepsafari’s, enz. Het zit allemaal in de reisprogramma’s van de The Ladies trips. Toch is het niet de bedoeling van elke minuut van de trip te vullen. “We laten bewust ook ruimte voor eigen momenten in onze trips” aldus Iris Vangeel van Axis Travel.

Zo komt het dat op de laatste dag van onze Valencia trip de ene helft van het gezelschap gaat winkelen of op zoek gaat naar leuke souvenirs voor het thuisfront, terwijl de andere helft zich op een leuk terrasje nestelt om er te genieten van roséwijn en enkele verrukkelijke tapas.

“Vooraf vermelden we duidelijk wat wel en niet inbegrepen is in de prijs van de trips, die we bewust betaalbaar houden” zegt Tamara Vanperre. “Voor veel dames is dit immers (al dan niet met vriendin of dochter) een extra tripje bovenop de vakantie met partner of gezin. Soms is er bv een diner niet inbegrepen omdat we niemand willen verplichten om voortdurend alles in groep te moeten doen. Maar we stellen dan wel een restaurantmogelijkheid voor. En in de praktijk blijkt iedereen dan toch vaak voor die optie te kiezen” (lacht).

Zo ook in Valencia. De laatste avond dineren we met ons 100% vrouwelijk gezelschap heerlijk in het trendy Marina Beach Club. Een cocktail achteraf op het terras (voor de liefhebbers) maakt de avond af. Meteen wordt er door sommigen bij die cocktail al plannen gesmeed om deel te nemen aan een volgende The Ladies trip.

Aankomende trips
En daarvoor hebben ze keuze genoeg. Begin deze maand trok Iris nog met een groep dames naar het mooie Toscane. In oktober staat een vierdaagse “The Ladies in Turkije” (Kusadasi) op het programma. Logeren doet het gezelschap dan in de Sentido Marina Suites Managed by Paloma en er staan ondermeer een jeepsafari, een boottocht en een diner op een rooftopterras op de planning. En in 2020 gaan de trips in het voorjaar naar klassieker Athene (maar dan op originele ladies wijze) en in het najaar naar het bruisende Tel Aviv.

Ontdekken & beleven, with the female touch… Waar ook ter wereld, na Valencia is onze hoofdredactrice overtuigd; met The Ladies zijn beiden gegarandeerd. De goody bag, die alle ladies bij elke trip ook zowieso krijgen, en de vele getrokken foto’s doen ons nog lang nagenieten…

Meer info: www.axistravel.be/theladies of via reisorganisatrice Iris Vangeel: iris@axistravel.be

 

Facebook: The Ladies, Female Travel Club
Instagram: the_ladies_female_travel_club