5/06/2023- U.S. Customs and Border Protection (CBP) heeft zopas de lancering aangekondigd van een nieuwe mobiele applicatie waarmee reizigers uit 40 landen, waaronder ook de Beneluxlanden, ESTA-aanvragen eenvoudig en snel kunnen indienen vanaf hun smartphones, mobiele apparaten of tablets.

Het Electronic System for Travel Authorization (ESTA), dat wordt beheerd door het CBP namens het Department of Homeland Security (DHS), is opgericht in het kader van het Visa Waiver Program om de veiligheid van reizen naar de Verenigde Staten te verbeteren. ESTA is een geautomatiseerd systeem dat bepaalt of bezoekers die naar de Verenigde Staten reizen in aanmerking komen en of deze reizen een risico vormen voor de wetshandhaving of de veiligheid.

“De nieuwe ESTA-app versterkt de strategie van het CBP voor mobiele applicaties. We weten dat de toekomst digitaal is en we moeten vooruit blijven kijken”, zegt Matthew Davies, Executive Director, CBP Admissibility and Passenger Programs. “We blijven innoveren en technologieën implementeren om onze processen te stroomlijnen en aan de verwachtingen van reizigers te voldoen.”

Vóór de lancering van de ESTA mobiele app, vroegen reizigers alleen toestemming aan via de officiële CBP website, die ESTA aanvragen blijft verwerken. Naarmate het gebruik van smartphones en tablets toenam, zag het CBP de noodzaak in om aanvragers een mobielvriendelijke ervaring te bieden. Nu, met de ESTA mobiele app, zullen reizigers het Visa Waiver Programma in de palm van hun hand hebben en in staat zijn om:

– Een ESTA-aanvraag lanceren;
– Een afbeelding van hun paspoort scannen;
– Hun paspoort laten lezen en bevestigen;
– Een live video selfie uploaden om hun identiteit te bevestigen;
– Persoonlijke en reisgegevens toevoegen aan hun aanvraag;
– Vragen over geschiktheid beantwoorden;
– Hun aanvraag bekijken en indienen;
– Wijzigingen of updates aanbrengen in hun aanvraag of profiel;
– Meldingen en updates van de aanvraagstatus ontvangen;
– Tijd besparen door hun voorkeuren en profielgegevens in de app op te slaan;

24 talen en 40 landen

De ESTA mobiele app is beschikbaar in 24 verschillende talen en is ontworpen om reizigers te bedienen in alle 40 landen waarvan de burgers toestemming hebben van het DHS om voor zaken of toerisme naar de Verenigde Staten te reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum. Dus ook de Benelux-landen.

De mobiele ESTA-app is gratis te downloaden via uit de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android)

Foto’s @Pixabay