26/09/2022- Dat New York tijdens de Coronapandemie niet heeft stilgezeten, bleek maar al te zeer uit de lunchpresentatie die Reginald Charlot van NYC& Company ism DMC Team America afgelopen vrijdag in Brussel gaf aan een selecte krans van USA-specialisten/touroperators. Van nieuwe hotels tot nieuwe attracties en belevenissen: het is na de voorbije crisisjaren weer absoluut de moeite om naar the Big Apple af te zakken.

De nog steeds meest populaire Amerikaanse stad bij de Belgen heeft momenteel niet alleen weer 121.000 hotelkamers in gebruik, maar ziet nog elke maand nieuwe hotels de deuren openen. Zo is het recent geopende prestigieuze Aman Hotel (foto) momenteel één van de nieuwste paradepaardjes in de stad. Het hotel op Fifth Avenue met zicht op Central Park telt 83 suites en studio’s. Daarnaast zijn er ook maar liefst 3 verdiepingen gewijd aan wat het hotel zelf als “holistic wellbeing” omschrijft. Met andere woorden: binnenzwembad & spa. Wie hier wil logeren, mag zich wel aan een rekening van minstens 3000 Euro per nacht verwachten. Maar als gast krijg je dan ook wel toegang tot de restaurants, die voorlopig niet voor andere restaurantliefhebbers geopend zijn. Gasten hebben daarbij de keuze om te genieten van de verfijnde Italiaanse keuken van restaurant Arva of een avondje Japanse specialiteiten bij restaurant Nava.

 

 

Nieuwe attracties

Ook wat activiteiten en attracties betreft, heeft New York sinds het hernemen van het toerisme in de stad enkele extra troeven. Zoals bijvoorbeeld de “Edge”, dat sinds maart 2020 niet alleen het hoogste outdoor observatieplatform van New York is, maar zelfs van het gehele westelijke halfrond. Waaghalzen kunnen zich er bovendien ook aan een spectaculaire klim op duizelingwekkende hoogte wagen- weliswaar goed beveiligd in een harnas & met veiligheidshelm.

 

Multi- zintuiglijke belevenis

Voor wie liever binnen van een spectactulair uitzicht geniet, kan sinds kort tickets voor “Summit One Vanderbilt Experience » boeken waarbij je 93 verdiepingen boven de betonnen stadsjungle stapt en je je kan laten meeslepen in een multi-zintuiglijke beleving met een prachtig 360-graden uitzicht over de stad. Opgelet: dit is dus meer dan een gewoon uitzichtpunt, waar je dan ook best genoeg tijd voor uittrekt.

Maar geen zorgen… voor wie liever de voeten op de grond houdt, opent volgende maand op Times Square dan weer het Museum of Broadway, het eerste permanente museum dat gewijd zal zijn aan de geschiedenis van het musical walhalla Broadway. Ook RiseNY, een virtuele attractie waarbij je een “visual ride” door de geschiedenis van New York maakt, wordt als een nieuwe must-do in the Big Apple omschreven.

 

Nieuwe gids

En voor wie na al die attracties een hongertje heeft, kan terecht in één van de 18.000 restaurants die de stad nog telt. Wie daarbij Halal wil eten, kan trouwens beroep doen op een gloednieuwe gids van NYC& Company, nl de Halal New York Travel Guide: https://www.nycgo.com/halal-travel-guide

foto’s @Aman Hotels, @Edge & @Travel Like A Pro