12/05/2022- De Wereld Toerisme Organisatie UNWTO heeft zopas de Dominicaanse Republiek uitgeroepen tot best herstellende Post Covid toeristische bestemming ter wereld.

Het Caraïbische land slaagde er al snel in om Post Covid toeristen terug te lokken naar haar natuurpracht en andere troeven van het land & haalt momenteel recordcijfers op vlak van toeristische aankomsten.

President Luis Abinader & Minister van Toerisme David Collado namen de UNWTO prijs officieel in ontvangst en erkennen het vitale belang van toerisme als bron van werkgelegenheid en economische ontwikkeling voor hun land.

 

Reizen zonder vaccinatie mogelijk

Belgische toeristen kunnen naar het land reizen zonder vaccinatie, maar sinds 31 januari 2022 moeten alle personen ouder dan 18 jaar wel een vaccinatiebewijs met drie dosissen kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot andere plaatsen dan hotels en resorts, alsook tot het openbaar vervoer.

Testen voor afreis naar het land zijn ook niet nodig, maar ongevaccineerde reizigers kunnen bij aankomst vanaf 5 jaar wel “at random” aan een officiële test worden onderworpen.

Bij terugkeer uit de DomRep dient wel altijd en door alle reizigers het Belgische PLF formulier te worden ingevuld.