09/09/2020- Vanaf 15 september gaat het nieuwe relanceplan van de Dominicaanse Republiek in. Met verschillende nieuwe maatregelen en gezondheidsprotocollen wil de Dominicaanse Minister van Toerisme het Caraïbische eiland weer aantrekkelijk maken voor buitenlandse vakantiegangers – zonder aan veiligheid te moeten inboeten. 

Vanaf 15 september moeten de toeristen die in de Dominicaanse Republiek toekomen, geen bewijs van een negatieve PCR test meer voorleggen voor ze het land binnenkomen. In de plaats daarvan zullen er bij aankomst in het land willekeurige steekproeven onder de reizigers worden genomen door middel van een niet-invasieve ademhalingstest.

Gratis  bijstandsverzekering

De buitenlandse toeristen die in het land toekomen tussen 15 september en 31 december 2020, zullen eveneens genieten van een door de overheid gratis aangeboden bijstandsplan voor reizigers vanaf het ogenblik van hun registratie in hun hotel. In deze verzekering is een spoedhulp in geval van besmetting met COVID-19 ook begrepen.

Ziekenhuizen in toeristische centra

De Dominicaanse Minister van Toerisme verklaart ook dat de overheid hand in hand met de privésector en alle medische autoriteiten zal samenwerken om de ziekenhuizen in de belangrijkste toeristische centra van het land maximaal te ondersteunen. In het bijzonder om de beschikbaarheid en de hygiëne van de bedden te monitoren en om het logistiek beheer van potentieel besmette bezoekers die symptomen van COVID-19 vertonen, in goede banen te leiden.

(foto’s @ Toeristische Dienst Dominicaanse Republiek)