05/10/2020- Vakantiebeurzen organiseren in deze Coronatijden is niet evident. Zo annuleert het Vakantiesalon van Brussel haar editie in januari 2021. De Nederlandse vakantiebeurs van Utrecht gaat echter wel door, maar verschuift haar data met enkele maanden.
Het Vakantiesalon van Brussel, gepland begin februari 2021, wordt zowieso geannuleerd.
Wel komt er volgens de organisatie een alternatief event “Belgian Travel Festival” in oktober 2021 dat gelijktijdig Mobicar en de Brussels Boat Show zal worden georganiseerd. De tickets zullen daarbij geldig zijn voor de 3 evenementen samen. Meer info volgt later.
De volgende editie van het echte Brussels vakantiesalon staat wel meteen al ingepland op 3 tem 6 februari 2022.
De Vakantiebeurs van Utrecht slaat daarintegen geen editie over, maar verschuift wel haar data in 2021 éénmalig met enkele maanden. De beurs staat nu gepland van 8 tot en met 11 april. “Dat gebeurt in nauw overleg met de reissector, vanwege de verwachting dat consumenten ook in 2021 hun vakantie later zullen gaan plannen dan tot nu toe gebruikelijk” zo klinkt het . “Maar in de sector is er een grote behoefte om op een persoonlijke manier in contact te blijven komen met de consument en vakprofessionals”.
2 vakdagen voor reisprofessionals
De Vakantiebeurs Vakdag, die traditioneel voorafgaat aan het evenement, wordt gespreid over twee dagen, 6 en 7 april.
Nota: Hoewel het evenement verschuift naar april, gaat Vakantiebeurs in januari wel het jaarlijkse Travel Congress voor reisprofessionals organiseren. Dat Travel Congress vindt dit jaar op 14 januari 2021 plaats in de Jaarbeurs.
Focus op veiligheid
De focus van de beurs gaat liggen op hoe mensen in coronatijd veilig en gezond op reis kunnen, met veel aandacht voor persoonlijk reisadvies. “De beurs zal natuurlijk anders zijn dan voorgaande jaren, maar we verwachten dat we het bezoek daardoor juist veel persoonlijker kunnen maken, met meer ruimte voor een reisadvies op maat. Juist nu de sector onder druk staat, willen we met Vakantiebeurs de reisbranche opnieuw in beweging brengen”.
In de Jaarbeurs is voldoende ruimte om evenementen te organiseren en worden de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zorgvuldig uitgevoerd.