20/01/2021- De Belgische touroperator Nordic zet een nieuw reismerk in de markt voor reizen naar de Anglo-Keltische eilanden Schotland en Ierland. “Galtic” wordt meteen het zesde merk* dat deel uitmaakt van de Nordic-groep. Eind januari/begin februari hoopt men de website live te kunnen laten gaan.

“We zijn al een jaar achter de schermen bezig met de voorbereidingen,” verduidelijkt Maarten Raes in primeur aan Travel Express/Travel Like A Pro. “We speelden al langer met het idee om deze extra ‘groene gebieden’ ooit te ontwikkelen. Corona heeft ons alleen maar gesterkt in de overtuiging dat zulke bestemmingen vlakbij voor ons potentieel hebben. We werken in de traditie van Nordic rechtstreeks met hotels en aanbieders, niet via lokale agents.”

Grote terreinkennis

Voor de uitwerking van het aanbod heeft Nordic een nieuwe teammanager aangetrokken en een lid van het Nordicteam gedetacheerd naar Galtic. “Allebei zijn het absolute Schotland- en Ierlandfans met een grote terreinkennis. In de pipeline zitten onder meer een tiental (auto)rondreizen voor koppels en families, wandelformules enzomeer.” Teamleader Jurgen Robyns voegt daar aan toe: “In Schotland focussen we het eerste jaar op de Highlands (met bijvoorbeeld een traject van Durness naar Skye), voor Ierland zijn er zowel een Grand Tour door de Republiek en Noord-Ierland als kortere trips. We willen in dialoog met de klanten hen zoveel mogelijk belevingselementen en -tips meegeven, van een ontmoeting met een lokale keramiste, dé plek om lokale oesters te gaan smullen als hotspots voor film- en/of muzieklocaties. Onderdeel van die beleving is een bewuste keuze voor meerdaagse logiesadressen, met extra tips voor uitstappen. Inzake accommodaties streven we naar een brede mix van kwaliteitsvolle b&b’s, selfcatering cottages, hotels. Zo introduceren we in exclusiviteit een gloednieuwe top bed&breakfast op Skye.”

Focus op zomerseizoen

Het aanbod dat binnenkort gelanceerd wordt, focust in eerste instantie op het zomerseizoen. “Schotland is op z’n mooist in september-oktober. Maar je kan er ook gaan skiën, misschien is dat een idee voor de winter? En waarom niet denken aan een motor- of golftrip in de toekomst?” klinkt het nog. Aan ideeën geen gebrek dus!

 

 

Het is trouwens absoluut de intentie van Galtic om op termijn ook producten voor de rest van de UK, Engeland en Wales dus, te gaan ontwikkelen. (EB)

https://galtic.be

*Andere merken van de Nordic-groep zijn Wild Alaska, Canada Travel Designers (Noord-Amerika), Atacama (Zuid-Amerika/Andeslanden), Explore.be (Poolgebieden) en Nordic zelf (Scandinavië).