28/11/2019- Tussen het nieuwe reisaanbod voor 2020-2021 van Joker prijken voor het eerst 10 groepsreizen met het label ‘Vergeten Route’. Tijdens deze trips verkent de reisorganisator minder gekende regio’s op bij Belgen populaire reisbestemmingen & wordt er dus letterlijk langs minder platgetreden paden gereisd. Ook het overtoerisme vaart hier wel bij…

““We willen allemaal hetzelfde zien. Daardoor kreunen wereldwijd heel wat plekken onder het overtoerisme. En dat terwijl mensen in andere regio’s snakken naar toeristen, want voor velen is het een belangrijke bron van inkomsten. Als je op een duurzame manier ook die plaatsen bezoekt, is er een win-win: je neemt de druk weg van andere regio’s én er zijn meer lokale inwoners die kunnen genieten van inkomsten uit toerisme. Dat is ook waar we bij Joker voor staan.” aldus Annick Holvoet, product manager bij Joker.

“De naam ‘Vergeten Route’ verwijst naar regio’s of routes in toeristische landen (zoals bv Indonesië, Rusland, de Dominicaanse Republiek en Kenia) die de reiziger heel wat te bieden hebben, maar om onduidelijke redenen nooit het populaire reisaanbod haalden en daardoor minder reizigers ontvangen. Naast deze ongewone routes op toeristische bestemmingen zitten in het Joker-aanbod ook nog steeds minder bezochte landen zoals Oman en Tadzjikistan.

Naast de grote stroom

“In al onze reizen zoeken we zowieso naar manieren om naast de grote stroom toeristen te lopen, ook op zeer toeristische plaatsen. Zo bezoeken we highlights vaak op een ander moment of op een andere manier. We slapen en eten lokaal en doen verplaatsingen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Bij de Vergeten Routes kiezen we daarnaast heel bewust voor prachtige, maar minder bereisde regio’s of minder gekende trekkings in populaire landen. Dat is het grote verschil met onze andere groepsreizen.” aldus Holvoet.

Alle vergeten routes zijn terug te vinden via www.joker.be/vergeten-routes en kunnen geboekt worden in de Joker reiskantoren.

Foto’s @ Joker