23/08/2019- Het medisch toerisme in Dubai is vorig jaar met 5,5% gestegen. De groei is vooral te danken aan een aantal initiatieven die de overheid er nam om meer medische toeristen aan te trekken, zo blijkt uit een analyse die de Dubai Chamber of Commerce and Industry publiceerde.

Uit de analyse blijkt dat vooral orthopedie, sportgeneeskunde, dermatologie, tandheelkunde en vruchtbaarheidsbehandelingen in trek zijn bij buitenlandse toeristen, die de medische ingreep met een vakantieverblijf combineren.

Tegen 2020 wil Dubai trouwens maar liefst 500.000 medische toeristen aantrekken, ondermeer gestimuleerd door Expo 2020 en door een verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg.

Internetportaal voor medisch toerisme 

Eén van de belangrijkste initiatieven die onlangs door de Dubai Health Authority al werd geïntroduceerd, is de Dubai Health Experience (DXH), een eerste portaalsite voor medisch toerisme. Via de portaalsite krijgen geïnteresseerden een overzicht van mogelijke medische vakanties in Dubai en kunnen ze deze ook meteen online boeken.