5/02/2018- Wil je iemand afzetten aan Brussels Airport en hoeft een uitgebreid afscheid niet? Dan kan je al langer 10 minuten gebruik maken van de gratis drop-off zone van de luchthaven. Maar vanaf morgen- 6 februari 2019- zullen die 10 minuten ook minutieus geregistreerd worden. Maar welke regels gelden er dan exact? En wat als je er langer dan 10 minuten blijft staan? Wij leggen het je hier duidelijk uit… 

De Drop-off zone op Brussels Airport bevind zich op 5 minuten wandelen van de vertrekhal en is ideaal voor snel een afscheid. Bij het naderen van de luchthaven vanop de autostrade houd je volledig rechts aan en volg je de signalisatie naar de drop-off zone.

3 regels voor de drop-off zone

Op de drop-off kan je een vertrekkende passagier snel laten uitstappen. Maar er gelden volgende regels:

  1. Je mag maximaal 10 minuten stilstaan in de drop-off zone. Slagbomen registreren vanaf morgen, 6 februari, wanneer je binnenrijdt en je moet ook een ticket nemen. Wie langer dan 10 minuten in de zone stilstaat, zal met dat ticket naar een betaalautomaat moeten en dan een vergoeding moeten betalen van €10 + €2 per bijkomende minuut. Wie binnen de 10 minuten de zone met de wagen weer verlaat, kan via bijkomende nummerplaatherkenning de zone gewoon verlaten, zonder dat het ticket ergens gevalideerd moet worden.
  2. De chauffeur van de wagen mag de wagen in principe niet verlaten, al wordt snelle hulp bij het uitladen van koffers wel toegelaten.
  3. Bestuurders kunnen slechts maximaal 1 keer per uur gebruik maken van de gratis 10 minuten op de drop-off zone.

 

Langer afscheid

Wie meer tijd nodig heeft, kan zich parkeren in de parkings P1, P2,P3. Je parkeert er met een speciaal parkeertarief van 2 Euro per half uur voor een parkeerduur tot 1 uur. Daardoor kan je de reiziger(s) perfect naar het luchthavengebouw begeleiden en heb je misschien zelfs nog tijd voor een gezamelijke koffie in de vertrekhal.

30 minuten gratis parkeren via P+ kaart

Voor wie regelmatig iemand komt afzetten of ophalen, is de Brussels Airport Pcard+ kaart zeker te overwegen. Met de Pcard+ parkeer je immers altijd de eerste 30 minuten gratis. Deze kaart valt aan te vragen via https://www.pcard.be/landing/bruairport/index_nl.html

Reizigers oppikken

De drop-off zone dient enkel om passagiers snel af te zetten. Wie reizigers (snel) wil oppikken van de luchthaven, wordt ook naar de parkings P1, P2 en P3 verwezen. “Je weet immers niet wanneer die reiziger exact zal buitenkomen en in de drop-off zone betaal je na exact 10 minuten stukken meer dan in de parkings, waar je met een P+ kaart zelfs gratis 30 minuten kan blijven staan” laat Brussels Airport woordvoerster Anke Fransen weten aan Travel Like A Pro.