Droom je van te galopperen op een exotisch strand of indrukwekkende oorden te verkennen op de rug van een paard? Dan moet je bij Stephanie Sap zijn. Stephanie is de leading lady van “Vakantie te paard”, een Belgische nichetouroperator die gespecialiseerd is in paardenvakanties wereldwijd. Zij is dus de ideale gids om dravend of in galop de wereld te verkennen…

Waarom ben je eigenlijk gestart met een gespecialiseerde reisaanbieder voor vakanties te paard?

Stephanie: “Tien jaar geleden deed ik zelf een safari te paard in Zuid Afrika en Botswana. Daar leerde ik mensen kennen die via het Britse In the Saddle hun reis geboekt hadden. Bij mijn terugkeer contacteerde ik In the Saddle, één van de grootste touroperators in Europa die ruitervakanties aanbiedt, en startten we een samenwerking. Hierdoor kan ik mijn beide passies, reizen en paardrijden, combineren. Zalig vond ik dat. En dat had als bijkomend voordeel, dat als de klanten een verblijf vooraf of nadien wensen, dat ik dit als reisagente op maat kan uitwerken. Uiteraard regel ik ook vliegtuigtickets, huurwagens, visumformaliteiten enz”.

Wat is er zo bijzonder aan een vakantie te paard?

Stephanie: “Je komt op plaatsen die soms moeilijk bereikbaar zijn en je bent enorm betrokken bij de natuur. Paardrijden is je hoofd leegmaken. Vaak komt daar omwille van de locatie ook een digitale detox bovenop. Wij werken met kleine internationale groepen waar iedereen dezelfde passie deelt. Dus is snel een gezamenlijk (en onuitputtelijk) gespreksonderwerp”.

 

Heb ik wat aan jouw specialisatie als ik niet kan paardrijden, of is jouw vakantieaanbod enkel bedoeld voor wie de basics al onder de knie heeft?

Stephanie: “Wij werken met een systeem dat vergelijkbaar met de skipistes: blauw is voor beginners, rood is voor gevorderde ruiters en zwart is voorbehouden voor ervaren paardrijders. Op die manier kan iedereen op zijn niveau rijden en genieten. Op sommige locaties kan je ook leren paardrijden. Vaak zijn ook niet-ruiters welkom en worden voor hen alternatieve ontspanningsmogelijkheden aangeboden”.

Zijn er ook Belgen die in het buitenland dergelijke formules aanbieden of met wie je samenwerkt?

Stephanie: “In Amerika werken wij samen met The Hideout ranch in Wyoming. Op andere plaatsen werken wij samen met locals”.

Wat zijn voor jouw de toplanden om dergelijke vakantieformule uit te proberen? Heb je een geheimtip terzake?

Stephanie: “Elke locatie heeft een eigen charme, maar het Afrikaans continent heeft echt wel mijn hart gestolen. Op een safari te paard beleef je jungle book in het echt en volgen de wow’s en de waw’s elkaar in een sneltempo op. In Portugal bieden wij dan weer enkele mogelijkheden voor een dressuurstage in combinatie met top accommodatie. Of wat dacht je van de oversteek van de Andes te paard?” (EB)

 

Meer weten? Check dan de websites van Stephanie:

www.safaritepaard.be

www.vakantietepaard.be 

www.perlan.be