Altijd al eens een echte marathon willen lopen op een mooie zonnige vakantielocatie? Dat kan. Want voor 2018 pakt TUI België nu voor het eerst uit met marathonvakantiepakketten naar de marathons van Rhodos en Mallorca. 

Lopen en deelnemen aan loopevents wordt steeds populairder. Maar wie tot nu toe een buitenlandse marathon wilde deelnemen, moest zelf zijn hele reis organiseren & startnummers versieren of kon in België enkel terecht bij enkele gespecialiseerde aanbieders zoals BCD Travel die vooral focussen op de grote marathons zoals die van New York of Berlijn. Nu pakt de bekende touroperator TUI België uit met een aanbod reispakketten dat rond de deelname aan een buitenlandse marathon is opgebouwd.

Sfeervolle zonnige marathons

De reispakketten die als eerste in de markt worden gezet, brengen de lopers naar kleinere maar sfeervolle marathons op typische vakantiebestemmingen. Zo is er een 5 daags pakket rond de marathon van Rhodos die plaatsvindt op zondag 29 april 2018 en waarbij de stad Rhodos en de mooie kustlijn het decor voor de uitdaging vormen. De marathon van Mallorca (waarvoor een vierdaags pakket is samengesteld) vindt dan weer plaats op zondag 14 oktober in en rond de stad Palma waarbij de La Seu kathedraal de startplaats is.

Wat zit er in de prijs?

De marathonvakantiepakketten (vanaf 549 Euro voor Mallorca en vanaf 699 Euro voor Rhodos) omvatten steeds vluchten, gratis luchthavenvervoer, verblijf in een viersterrenhotel, transfers (indien nodig ook naar de startlocatie van de marathon) en startnummers voor de loopwedstrijd. De loper kan zich dus volledig ontspannen op zijn loopwedstrijd focussen.

Details van de reizen vind te op https://www.tui.be/nl/marathonreizen

Ook sportieve fietsvakanties

Het is de bedoeling van TUI België op termijn het aanbod van marathonbestemmingen nog uit te bereiden. Maar wie nu al een reispakket naar de zogenaamde “Big Six” der marathons (Tokyo, Boston, London, Berlijn, Chicago of New York City) wil, kan daarbij bij de Nederlandse collega’s van TUI terecht. Die bieden deze sinds kort aan. Snel zijn is wel de boodschap want sommige marathons zijn reeds uitverkocht.

En voor wie liever fietst, heeft TUI België ook al sinds enkele jaren sportieve fietsvakanties in Mojacar en Calpe in het aanbod. Daarover vind je op deze website binnenkort ook een uitgebreide reportage.