14/01/2021- Aangemoedigd door de recente positieve berichtgeving over vaccins tegen de zomer, startte touroperator TUI deze week zijn campagne voor het zomerseizoen. De vroegboekvoordelen worden daarbij dit jaar aangevuld met extra garanties die de zorgen van de voorbije zomer opvangen.
Uit een rondvraag bij meer dan 9000 van haar Belgische klanten, concludeerde TUI dat de Belg vooral de zekerheid wil van een soepele regeling, mocht COVID-19 vanaf de paasvakantie 2021 nog steeds niet 100% onder controle zijn: zowel de zekerheid dat de reiziger zijn geld terugkrijgt, mocht zijn reis worden geannuleerd (60%) als de mogelijkheid om kosteloos van een eerder gemaakte boeking te kunnen afzien (52%) en de zekerheid dat hij naar België wordt gerepatrieerd, mocht er zich tijdens zijn vakantie een noodsituatie voordoen op de bestemming (46%).
3 nieuwe garanties
Op basis van deze informatie voegt de grootste Belgische touroperator daarom, los van de reeds jaren bestaande vroegboekvoordelen, 3 kosteloze garanties aan haar pakketreis:
1) De geld-terug-garantie: de reis wordt volledig terugbetaald, mocht de bestemming een negatief reisadvies krijgen.
2) De flexibele omruilgarantie: de reiziger mag 2 keer en tot 7 dagen voor afreis zijn reis kosteloos wijzigen, zowel de afreisdatum, de bestemming als het reisgezelschap.
3) De repatriëringsgarantie: het hele reisgezelschap mag rekenen op een
repatriëringsvlucht, mocht er zich ter plaatse een noodsituatie voordoen.
Het volledige aanbod van TUI – vliegvakanties, autovakanties, stedentrips, cruises en dichtbijvakanties – kan worden geboekt bij TUI en uiteraard ook via de reisagent.
Voorkeur voor vliegvakanties
Uit het TUI onderzoek bij haar klanten blijkt trouwens dat de Belg absoluut hoopvol is voor aanstaande zomer: liefst 78% gaf aan weer op reis te willen gaan en met een grote voorkeur voor een vliegvakantie.