12/08/2018- Touroperator Thomas Cook zal binnenkort wereldwijd niet langer tripjes naar dierenparken met orka’s aanbieden. Dat heeft de touroperator onlangs op haar website bekendgemaakt dmv een tekst van CEO Peter Fankhauser.

De parken, waaronder Seaworld (USA) en Loro Parque (Tenerife), voldoen na een grondige doorlichting niet aan de minimum ABTA dierenwelzijnsnormen en worden daarom niet meer in aankomende brochures opgenomen. “Door actief klanten tickets en excursies aan te bieden naar deze parken, ondersteunen we deze dierenparken financieel en commercieel & dat willen ze niet langer op ons geweten hebben” aldus Frankhauser. Maar de orkaparken zijn niet de enigen die geschrapt worden.

29 dierenattracties/parken geschrapt

In totaal werden 49 dierenattracties/parken doorgelicht, waarvan er 29 niet langer voldoen aan de huidige welzijnsvoorwaarden van Thomas Cook. Ook die locaties zullen niet langer in de brochures verschijnen.

Dierenwelzijn is al even een belangrijk aandachtspunt bij steeds meer touroperators en andere reisspelers. Zo bieden verschillende TO’s bv ook al langer geen olifantenritjes meer aan in Aziatische landen.