12/04/2023- Het aanbod citytrips wordt bij TUI al jaren systematisch uitgebreid. Nu de cultuursteden de moeilijke coronajaren hebben doorstaan, zijn stedentrips overduidelijk aan een inhaalbeweging bezig. De bekende metropolen scoren nog steeds veruit het best maar er is ook een toenemende groep reizigers die net liever een minder bekende stad opzoeken. Binnen dit segment lanceert TUI deze zomer 3 nieuwe bestemmingen: Bilbao in Spaans Baskenland, Thessaloniki op het Griekse vasteland en het Israëlische Tel Aviv.

Touroperator TUI, de grootste reisorganisatie van het land, biedt al decennia citytrips aan. Het begon destijds met Parijs, Londen, Rome, Athene, Venetië en Wenen, de klassiekers met elk een eigen karakter en een ijzersterk cultuuraanbod. Deze steden staan nog steeds aan de top want zelfs wie er al eerder is geweest, komt er nog graag terug voor de sfeer, voor een tijdelijke tentoonstelling of voor een nieuwe bezienswaardigheid.

Na deze steden kwam er aan het begin van deze eeuw een nieuw aanbod van citytrips: Sevilla, Lissabon, Valencia, Porto en Dublin kregen grote belangstelling en veel Belgen hebben deze steden intussen al bezocht. Wie maar een korte tijd kan vrijmaken en liever met de eigen wagen of per trein reist, boekt bij TUI intussen ook steeds vaker een weekendje Keulen, Amsterdam of verblijft zelfs in eigen land zoals in Antwerpen, Gent of Brugge.

In totaal biedt TUi nu al 33 steden aan.

 

Nieuwste steden

De nieuwste steden die TUI deze zomer aan haar aanbod toevoegt, hebben elk weer een eigen geschiedenis en staan vaak bekend om een zeer karakteristiek element.

Wie Bilbao zegt, denkt natuurlijk aan het Guggenheim Museum. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, herbergt tal van monumenten en musea van de Griekse oudheid maar is ook een bruisende studentenstad. En het swingende Tel Aviv, ‘de witte stad’ door zijn vele gebouwen uit de jaren dertig, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat bij party people ook bekend om haar overweldigende strand- en uitgaansleven.

 

In alle steden, dus ook in deze drie, kan je veel bezoeken al op voorhand reserveren via TUI Experiences. Zeker de ‘skip the line’ tickets waarmee je ter plaatse lange en tijdrovende wachtrijen vermijdt, zijn zeer gegeerd en een sterke aanrader voor wie het maximum uit zijn citytrip wil halen.

De nieuwe bestemmingen bij TUI zijn ook boekbaar via de reisagent.