06/10/2022- Sinds 30 september is het nooddecreet rond COVID-19 in Thailand afgelopen. Daarmee liepen ook de laatste Covidmaatregelen ook af & kunnen reizigers nu weer zonder bewijs van vaccinatie of negatief testresultaat het land binnen. 

Het beëindigen van het COVID-19 nooddecreet houdt in dat COVID-19 sinds 1 oktober in Thailand gezien wordt als ‘een gevaarlijke overdraagbare ziekte’, niet meer als ‘een overdraagbare ziekte onder toezicht’. Met als gevolg dat internationale reizigers niet langer een bewijs van vaccinatie of negatieve testresultaten hoeven te tonen.

 

Geleidelijke heropening

Sinds de pandemie is Thailand geleidelijk heropend voor internationaal toerisme, vanaf juli 2021 met de programma’s Phuket Sandbox, Samui Plus en 7+7 Extension. Daarna volgde een strikt tijdschema voor heropening in vier fasen van oktober 2021 tot januari 2022.

Het land ging de fase van volledige heropening in op 1 juli 2022, met de afschaffing van de Thailand Pass. Buitenlandse reizigers hoefden vanaf dan ook alleen maar een ​ vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat te tonen binnen 72 uur na aankomst. Die regels worden dus afgeschaft vanaf 1 oktober 2022.

 

Verlenging visum

Daarnaast heeft de Thaise overheid de verlenging van de verblijfsperiode opgetrokken van 30 dagen naar 45 dagen voor toeristen uit landen/gebieden die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling (waaronder Belgie). Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.