Op 1 oktober, heeft Zuid-Afrika haar grenzen weer geopend voor internationale reizigers. Deze grenzen zijn echter nog niet open voor toeristen uit alle landen wereldwijd. Ook voor sommige zakenreizigers gelden er nieuwe voorwaarden.
De Zuidafrikaanse overheid heeft immers een lijst van “high risk countries” opgemaakt waarvoor nog geen toegang geldt. Op die lijst staan momenteel ook België, Nederland en Luxemburg omdat er een hoger aantal besmettingen en gerapporteerde sterfgevallen in vergelijking met Zuid-Afrika is.
zakenreizen
Zakenreizen naar Zuid-Afrika vanuit een hoog risico land kunnen sinds 1 oktober ook enkel nog mits voorafgaande goedkeuring van de Zuidafrikaanse overheid. Aanvragen mét reden van de reis, moeten worden gericht aan Covid19BusinessTravel@dha.gov.za.
Alle reizigers die het land binnenkomen (ook uit niet hoog risico landen), zullen nu trouwens steeds een negatieve PCR-test moeten kunnen voorleggen, niet ouder dan 72 uur vanaf het vertrekmoment uit het thuisland. Reizigers zullen bij aankomst in Zuid-Afrika ook worden gescreend op eventuele COVID19-symptomen en op contacten met eventuele besmette personen. Indien nodig moeten ze ter plaatse ook een extra test ondergaan die voor eigen rekening is. En ze moeten een bewijs van hun accommodatie voorleggen voor als eventuele quarantaine (10 dagen) na de test nodig lijkt.
De volledige lijst – die om de 2 weken wordt herbekeken- én alle detailinfo is terug te vinden op https://www.gov.za/…/ind…/travel-coronavirus-covid-19…