24/04/2023- Nadat er vorige week enige onduidelijkheid ontstond omtrent de nodige reisdocumenten voor Tunesië, bevestigt de officiële dienst toerisme van Tunesië (ONTT) nu dat de toelatingsvoorwaarden voor Europese toeristen ongewijzigd blijven.

Dat wil zeggen dat een internationaal paspoort de normale vereiste is, maar dat pakketreisklanten van Belgische touroperators die al jaren pakketreizen (vlucht & verblijf) mogen aanbieden met ID kaart, nog steeds met die ID-kaart het land binnen mogen, ongeacht met hoeveel ze ook zijn.

Dat bevestigt ook TUI aan Travel Like A Pro. “Klanten die bij ons een pakketreis boeken waarbij vlucht en hotel in één boeking zitten, kunnen nog steeds zonder probleem met hun ID-kaart naar Tunesië” aldus TUI woordvoerder Piet Demeyere. “Boeken ze echter een flight only, dan moeten ze bij de check-in van onze TUIfly vluchten een internationaal paspoort voorleggen om aan boord te mogen.

 

Nieuwe regel

“Tenzij ze – en dat is nieuw- minstens met 5 zijn en naast hun flight only ticket (heen en terug) ook een erkende hotelreservatie én een betalingsbewijs daarvan voor hun hele verblijf kunnen voorleggen (bv gemaakt via een online reservatieplatform)”. In dat laatste geval blijkt volgens de nieuwe regels ook een ID-kaart (ipv internationaal paspoort) te volstaan als reizigers het land binnenkomen via de internationale luchthaven Tunis Carthage.