12/11/2020- Belgen & Nederlanders die deze winter nog op zoek zijn naar een zonzekere vakantie, krijgen er een goede mogelijkheid bij want Zuid-Afrika stelt haar grenzen weer open voor alle toeristen wereldwijd.

Dat blijkt uit de openbare speech die de Zuidafrikaanse President Ramaphosa gisteren gaf aan zijn onderdanen. De zogenaamde “rode lijst” met hoogrisicolanden waarop zowel België als Nederland voorkwamen en die tot nu toe nog geen toegang kregen tot het Zuid-Afrika (uitgezonderd essentiële reizen), wordt opgeheven.

Voorwaarden

Wel zullen er voor Belgische en Nederlandse toeristen, net zoals voor toeristen uit alle landen, voorwaarden gelden. Alle reizigers die het land binnenkomen, moeten immers een negatieve PCR-test kunnen voorleggen, niet ouder dan 72 uur vanaf het vertrekmoment uit het thuisland. Reizigers zullen bij aankomst in Zuid-Afrika ook worden gescreend op eventuele COVID19-symptomen en op contacten met eventuele besmette personen. Indien nodig moeten ze ter plaatse ook een extra test ondergaan die voor eigen rekening is. En ze moeten een bewijs van hun accommodatie voorleggen voor als eventuele quarantaine (10 dagen) na de test nodig lijkt.

Op 1 oktober heropende Zuid-Afrika haar grenzen al voor toeristen uit verschillende landen, maar Belgen en Nederlanders waren toen nog niet welkom. Dat verandert nu dus. De toeristische sector nam er dan ook al enige tijd geleden verschillende maatregelen om toeristen weer veilig te kunnen ontvangen.