17/02/2024- De overheid van het in zuidoost-Afrika gelegen Malawi heeft met onmiddellijke ingang een versoepeling van haar visumregels doorgevoerd. Reizigers vanuit 15 Europese landen, waaronder België en Nederland, kunnen nu zonder inreisvisum naar het steeds populairder wordende safariland reizen.

Met deze verandering speelt de Malawiaanse overheid in op de al voor de pandemie, geconstateerde groei in belangstelling. Het land staat al langer bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden van Lake Malawi en culturele interacties met de vriendelijke bevolking.

In het land heeft men gedurende de afgelopen jaren ook op grote schaal aan  natuurbehoud gedaan, ondermeer door transformatieprojecten en indrukwekkende translocaties van talrijke wildsoorten. Met als doel om leefgebieden te verruimen, nieuwe habitats te creëren en balans in het wildlife te versterken of herstellen. Met voor de bezoeker als plezierig resultaat om er  uiteenlopende vormen van safari’s te maken.

Het vervallen van de visumplicht zal naar verwachting een grote stimulans voor Afrika-liefhebbers zijn om een bezoek te brengen aan het ‘Warme Hart van Afrika’.

 

Safari slechts een onderdeel

Met de onmiddellijke toepassing van de versoepelde visumregels verwacht Malawi een sterke impuls voor het inkomend toerisme.  “Dankzij ons doelgerichte beleid is de kwaliteit en variëteit van Malawi’s nationale parken naar een hoog niveau gebracht” aldus Sosten Yobe Lingwalanya, Deputy Director of Tourism Marketing. “Tegelijk is Malawi, met ruim 800 vissoorten in en uitgestrekte zandstranden langs Lake Malawi, geweldige scenic routes, veel hike-, bike- en wandelroutes, uitgestrekte thee- en koffieplantages alsmede een grote keuze uit hotels, resorts en lodges, een zeer complete vakantiebestemming.”