De Belgische reismarkt telt sinds kort een nieuw boekingsplatform: MisterFly. Door prijstransparantie en service bij het boeken van vliegtickets en hotels wil deze online reisaanbieder voor de consument het verschil maken met concurrenten zoals Booking en Cheaptickets. Ook zal MisterFly regelmatig “exclusieve reispakketten” in de markt gooien. 

MisterFly werd in 2015 in Frankrijk opgericht en kent sindsdien een stevig groei. Vorige jaar mocht de reisaanbieder al zijn miljoenste boeking noteren en zag ze het haar omzet meer dan verdubbelen. Aan verdere ambitie ontbreekt het de oprichters ook niet: zij mikken op 1 miljard euro omzet in 2021 en willen op korte termijn actief worden in een 8tal Europese landen. Eind november vorig jaar werd de website gelanceerd in Spanje, en onlangs was het de beurt aan België en Luxemburg. Nederland en Italië staan als volgende markten op de planning.

Wat is het verschil met andere boekingsplatformen?

“Onze prijstransparantie” aldus medeoprichter Carlos Da Silva. “Wie naar misterfly.be surft, kan er niet alleen zo goedkoop mogelijk vluchten of hotelkamers boeken, net als op concurrerende sites, maar je krijgt ook meteen de eindprijs te zien. Op andere sites krijg je tarieven voorgeschoteld die niet overeenkomen met het finale prijskaartje, omdat er bijvoorbeeld nog betalings- of dossierkosten worden aangerekend en dat is vaak nog een groot verschil”. 

“Meestal de goedkoopste”

Da Silva gaat er prat op dat MisterFly meestal de goedkoopste is, of dezelfde prijs kan bieden als andere spelers. De zoekmachine combineert bv heen- en terugvluchten van verschillende airlines. En bij hotelkamers “kunnen we dankzij onze uitgebreide databank van maar liefst 500.000 hotels vaak een lagere prijs vinden dan bijvoorbeeld Booking”. Ook bieden we -weliswaar als betalende- opties om een vliegticket flexibel te maken of een annulatieverzekering te nemen, iets wat bij andere boekingsplatformen niet kan. 

Exclusieve pakketten

Behalve losse vluchten en hotels, zal Misteryfly ook geregeld “exclusieve” pakketten (vlucht + hotel) in de markt zetten. Daarvoor zal worden samengewerkt met de online sales speler Vente Privée.