14/02/2024- Tijdens de 65e Algemene Vergadering gisteren hebben de aandeelhouders van TUI AG de basis gelegd voor de geplande beëindiging van de notering van het TUI-aandeel aan de London Stock Exchange. Met een overduidelijke meerderheid van 98,35% stemden de aandeelhouders immers duidelijk voor de schrapping in Londen.

Daarmee wordt ook een einde gemaakt aan de dubbele beursnotering van het aandeel, want TUI AG staat ook genoteerd aan de Duitse beurs van Frankfurt.

De volgende stap is de start van de handel in het TUI aandeel in de Prime Standard in Frankfurt begin april. Naar verwachting wordt het aandeel op 24 juni toegelaten tot de MDAX. De notering aan de London Stock Exchange zal dan ook eindigen.

 

Voordelen

“We zijn blij dat de aandeelhouders van TUI onze aanbeveling hebben opgevolgd en voor de schrapping van de beursnotering hebben gestemd” aldus Mathias Kiep, CFO van TUI Group. “Ze hebben daarmee ook het voorstel gevolgd van de beleggers die deze kwestie afgelopen zomer onder onze aandacht brachten. De handel in het TUI aandeel was al grotendeels verschoven naar Duitsland. De voordelen van een enkelvoudige notering in Frankfurt zijn duidelijk: de structuren worden vereenvoudigd, de liquiditeit wordt gecentraliseerd en verbeterd op één handelsplatform & de vereenvoudigde structuur ondersteunt de EU-vereisten voor eigendom van/zeggenschap over onze luchtvaartmaatschappijen”.

“Desondanks blijft de Britse markt wel één van onze kernmarkten en heeft dit heeft geen invloed op onze strategie inzake een brede aandeelhoudersbasis”, zo klinkt het alsnog.

 

Foto’s @ TUI Group