15/10/2021- De Verenigde Staten openen op 8 november de grenzen voor internationale niet-professionele reizigers die volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19. Dat werd zonet bekendgemaakt en betekent goed nieuws voor USA liefhebbers. 

“Het nieuwe Amerikaanse reisbeleid dat vaccinatie vereist voor buitenlandse reizigers naar de Verenigde Staten, begint op 8 november”, zo bevestigt Kevin Munoz, Vice-woordvoerder van het Witte Huis, op Twitter. “Deze aankondiging en datum gelden voor zowel internationaal luchtverkeer als landverkeer.”

Vaccinatie + PCR test verplicht

Reizigers moeten voor vertrek met het vliegtuig wel een bewijs van volledige vaccinatie kunnen voorleggen en daarnaast ook een recente negatieve PCR-test (max 72u oud) afgelegd hebben. Ook komt er een tracing systeem die de toeristen ten alle tijden kan opsporen.

Ook AstraZenica toegelaten

De maatregel was in september al aangekondigd, maar toen was nog geen precieze datum bekend waarop de wijziging zou ingaan. Wel werd intussen door de officiële USA instanties bekendgemaakt dat ook AstaZenica gevaccineerden toegang krijgen tot het land.

Voor kinderen geldt er een uitzonderingsregels op de vaccinatievereiste. Zij kunnen dus perfect mee op vakantie naar de Verenigde Staten. Hoe dat precies zit, lees je hier.