15/03/2021- Turkije, die medewerkers uit de toeristische sector met voorrang vaccineert, heeft de start aangekondigd van een registratieprogramma van gevaccineerde toerismemedewerkers.

Het programma, dat verloopt in gezamenlijke coördinatie van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, het Ministerie van Volksgezondheid en het Tourism Promotion and Development Agency, maakt deel uit van het ‘Safe Tourism Certification Program’ om internationale reizigers gedurende het komende toeristische seizoen te verwelkomen. De gezondheid en veiligheid van medewerkers in de toeristische sector en hun gasten hebben daarbij de hoogste prioriteit.

Prioritaire vaccinatie

Omdat Turkije een V-vormig herstel van het toerisme verwacht zijn medewerkers in het toerisme geprioriteerd en worden zij met voorrang gevaccineerd. Het vaccinatieprogramma zal minutieus uitgevoerd worden onder toezicht van de Ministeries van Volksgezondheid en Werkgelegenheid en voorziet allereerst in vaccinaties van medewerkers van accommodaties, restaurants en reisbureaus alsmede gidsen die zijn geregistreerd in het ‘Safe Tourism Certification Program’ (nu al zo’n 8000 toeristische bedrijven werken onder dit certificaat).’

Sinds de lancering van dat programma in juni 2020 heeft Turkije strikte regels voor gezondheid en veiligheid aangehouden en het heeft het land voortdurend stappen gezet om dit te garanderen. Bij de start van het reisseizoen heeft het Ministerie van Cultuur en Toerisme besloten om medewerkers in het toerisme op te nemen in het vaccinatieprogramma, zodat toeristische dienstverlening in het land gedurende het hele jaar beschikbaar blijft.

Turkije neemt dus alle noodzakelijke maatregelen om ook in 2021 veilig en gezond reizen te garanderen, waarmee het een topbestemming voor een veilige internationale reis wil zijn.