Wie denkt dat Nottingham niet veel meer te bieden heeft dan een stoer elftal, heeft het goed mis. Wij bezochten de stad in hartje Engeland en waren verrast door de hippe shops, smaakvolle resto’s en mooie gebouwen. Hoe een dagje in Nottingham goed te spenderen? Dat lees je hier:

9u: ontbijt in Lace Market Hotel

De ochtenstond heeft goud in de mond. Dat geldt zeker in het knappe en nieuwe boetiekhotel Lace Market in hartje Nottingham. Heerlijke bedden met luxe linnengoed, doucheproducten van Orla Kiely en een heerlijk ontbijt maken ons verblijf hier helemaal af.

10u: Op stad met Robin Hood anno 2016

Wist je dat Nottingham de stad was van Robin Hood? Hij is er volgens de legende geboren en daarom zijn er dus ook tal van activiteiten rond de middeleeuwse held. Wij testten de Robin Hood-wandeling uit met Ade Andrews, die zich gespecialiseerd heeft in themawandelingen en zich desgewenst ook omtovert tot een perfecte kopie van zijn held. Ade neemt ons sleeptouw doorheen de middeleeuwse straatjes, vertelt met passie over zijn stad en leidt ons langs de oudste pub en het centrum met leuke shops. We houden ook halt bij het Nottingham Castle, waar een standbeeld van Robin Hood staat. De perfecte selfie-spot.

12u: Fish & chips o’clock!

Bij een trip naar Engeland horen fish & chips en die smaken heerlijk bij George’s Kitchen, waar je proeft van de originele Engelse keuken in een hip en licht interieur. Tartaarsaus on top en smullen maar!

14u: Shop till you drop

Nottingham is een verrassend hippe stad en dat is te danken aan de twee universiteiten en dus zo’n 60.000 studenten. We spotten leuke adresjes:

  • Debbie Bryan: gezellige shop waar je snuistert tussen mooie handwerkjes met kant en waar je ook zeemzoete chocolate fudge brownie of macarons kunt smullen achterin.
  • White Rose: winkel met tweedehandskledij waarvan een deel van de opbrengsten naar goede doelen gaan. Lees: hier kom je shoppen zonder schuldgevoel.
  • Cobden Chambers: creatief en hip straatje voor jonge designers van mode, juwelen en woonaccessoires. Wij waren op slag verliefd op het mooie boetiekje Ursa Minor.
  • Homemade: de lekkerste homemade taarten van Nottingham! Wedden dat jij er ook niet aan kunt weerstaan?

17u: Apero bij Pitcher & Piano

Wow! Pitcher & Piano is een monumentale kerk omgebouwd tot een prachtig café annex restaurant. De setting heeft iets weg van The Jane, maar dan on a budget. Serieus onder de indruk van deze indrukwekkende plaats, klinken we met een Engels biertje op deze verrassende stad.

19u: Diner bij Jamie’s Italian

Nottingham verrast ons opnieuw: de stad heeft zelfs een Jamie Oliver restaurant. Hier krijgen ex-gevangenen een tweede kans en worden ze opgeleid tot kok. Op de menu staan onder andere heerlijke antipasti en verse pasta. Onze favoriet: turbo penne arrabiata is een topper met tomaatjes, look, basilicum, chili’s en Bella Lidi kaas.

Praktisch:

Met BMI vlieg je in een uur van Brussel naar Nottingham, vanaf € 69 enkele vlucht.