Een citytrip is altijd leuk, maar heb je er ooit al eens aan gedacht om het beste van 2 totaal verschillende steden te combineren in 48 uur? Een uitstap naar het bruisende Londen én het romantische Parijs op één weekend tijd? Wij deden de test en ontdekten enkele verrassende plekjes en activiteiten voor wie van een mix van verschillende werelden houdt…

Sprankelende Londen

Voor een adembenemend 360 graden panoramisch zicht over Londen, neem je een lift zo’n 72 verdiepen naar omhoog richting het openlucht platform van The Shard. Dit 310 meter hoge monument, ontworpen door Renzo Piano, is het hoogste gebouw van de Britse hoofdstad. Van hieruit kun je verschillende toeristische attracties spotten, zoals bijvoorbeeld Buckingham Palace, The Tower of Londen en het Wembley Stadium.

Op slechts een halfuurtje tijd reis je met de metro van The Shard naar de omgeving van Canary Wharf. Wat letterlijk Canarische werf betekent, dat verwijst naar vroeger, in de tijd dat het Verenigd Koninkrijk nog vaak handel dreef met de Canarische Eilanden. Ondertussen is dit grote financiele centrum in volle ontwikkeling en bevindt zich er het Novotel Canary Wharf. Het elegante hotel met z’n industriële look & feel beschikt over 313 kamers en 26 suites. Voor alle hippe stedelingen is dit de ideale uitvalsbasis voor een weekendje Londen, bovendien geniet je op het dakterras van een 360 graden-uitzicht op de skyline van de stad. Ook voor de locals is dit hotel een must visit. Ze waaien er binnen voor een Canary Coffee in de koffiebar of stillen hun nachtelijke honger met een late night steenovenpizza en een bijpassend glaasje wijn. De echte gastronomen nemen echter beter de lift naar de 37e of 38e verdieping voor het Bokanrestaurant of de –bar. De naam komt uit het oud Engels en verwijst naar een baken voor ambachtelijk eten en drinken met zowel lokale, oude Britse als vreemde ingrediënten. Een heerlijke internationale mix! (lees verder onder de foto van Novotel Canary Wharf) 

Wil je je dagje Londen op een originele manier afsluiten? Koop dan een kaartje voor een musical in het Savoy Theatre. Kies bijvoorbeeld voor de indrukwekkende show van de Dreamgirls. Het verhaal over drie jonge vrouwen die zich een weg banen in de harde showbizzwereld en uiteindelijk doorbreken als een succesvolle girlsband.

Charmant Parijs

Parijs op een andere manier ontdekken? Neem plaats in het geitje, op z’n Frans Deux Chevaux Vapeur, van Robert, een van de typisch Franse charmante chauffeurs van de organisatie 4 roues sous 1 parapluie. Hij neemt je mee op een authentieke rondrit, langs ongekende steegjes waar sympathieke Parijzenaren spontaan naar je zwaaien!

 

 

 

 

 

 

 

Al is een uitstap naar Parijs nooit compleet zonder even de Eiffeltoren gezien te hebben. Om dat op te lossen, reserveer je best een tafeltje in Café de l’homme. Na 5 jaar verbouwingen opende het restaurant in 2015 terug zijn deuren. Coco Coupérie-Eiffel en Christophe Bonnat zijn de trotse zaakvoerders van dit stijlvolle, gastronomische restaurant, waar je uren kunt dineren met een schitterend zicht op de verlichte Eiffeltoren. Romantiek verzekerd…

Wanneer je voor het slapen gaan, toch nog even je eten wilt laten zakken, kun je je beentjes strekken in de bar van het Mama Shelter designhotel (onderdeel van de bekende Accor Hotelgroep). Daar is altijd wel een leuke band aan het spelen in het originele decor (net zoals de rest van het hotel ontworpen door Philippe Starck)en het is de perfecte afsluiter van je trip voordat je onder de wol kruipt! (lees verder onder de foto van Hotel Mama Shelter Parijs) 

 

 

 

 

 

 

Praktisch: Wie Londen en Parijs wil combineren kan dat perfect met de trein. Vanuit Brussel reis je met de Eurostar aan hoge snelheid naar Londen en dan verder naar Parijs (of andersom). Voor je het weet sta je zo aan de andere kant van de Noordzee en terug. Wij verbleven zowel in Londen als Parijs in hotels die te boeken zijn via TUI (via de reisagent of website). Zij bieden ook een waaier aan originele activiteiten aan in beide steden.

F.S.