02/05/2023- Duitsland Vakantieland lanceerde vandaag in het station Antwerpen-Centraal een nieuwe campagne “Stay just a little bit longer …”. Tijdens de campagne kunnen toeristen een reisgids downloaden met 10 unieke en duurzame reisverhalen die leren hoe je duurzamer, klimaat- en milieuvriendelijk kan reizen naar en in Duitsland, door langer op je bestemming te blijven. Per download van de reisgids plant de Nationale Dienst – in samenwerking met Go Forest – een boom in Cunewalde, Saksen.

Van 2 tot en met 6 mei staat de Travel Hub van Duitsland Vakantieland in het station van Antwerpen-Centraal. Reizigers kunnen hier de duurzame reisgids downloaden. Van 22 tot en met 26 mei verhuist de Travel Hub naar het station van Luik. De campagne is een samenwerking tussen de DNDT en Go Forest, een Belgische organisatie die zich inzet voor de herbebossing van onze planeet. De DNDT wil met de campagne een bos van 5.000 bomen planten.

Directe impact

Toeristen hebben onmiddellijk een positieve impact op het milieu. Uit een onderzoek van Booking.com* blijkt dat 71% van de reizigers in de toekomst ook duurzamer wil reizen. Bovendien geven ze ook aan dat ze graag een directe positieve impact op het milieu maken. Met deze campagne wil Duitsland Vakantieland inspireren om duurzame keuzes te maken en reizigers te helpen om die positieve impact te maken op de natuur en het klimaat.

“Duitsland heeft heel wat moois te bieden: 51 UNESCO-Werelderfgoedsites, 16 UNESCO-biosfeerreservaten, meer dan 90 eilanden en maar liefst 104 natuurparken. Om al deze schoonheid te beschermen zodat nog vele generaties er van kunnen genieten, is het belangrijk dat we toerisme op een duurzame manier invullen”, aldus Kristina Hansen, Director van de DNDT België/Luxemburg. “Dat kan op tal van manieren en één daarvan is langer op vakantie te gaan. Met de campagne wilden we ook zelf een directe, positieve impact op het milieu hebben. Samen met de Belgische reizigers kunnen we niet alleen inspireren, maar ook een bos planten en zo de Duitse natuur verder bewaren en beschermen.”

Wie de reisgids zelf wil raadplegen en zijn steentje wil bijdragen aan het planten van een bos in Saksen, kan de gids downloaden op www.germany.travel/reisgids

 

Foto’s @ DNDT