06/08/2020- De regionale overheid van de Canarische Eilanden gaat de kosten dekken van elke toerist die tijdens een verblijf op één van haar eilanden met een Coronabesmetting te maken krijgt. Op die manier wil ze toeristen een gerust gevoel geven en veiligheid te bieden. 

Het gaat bv om ziekenhuiskosten, maar ook om kosten voor een langer verblijf als er een nieuwe besmettingsuitbraak zou zijn. Ook als toeristen om gezondheidsredenen gerepatrieerd moeten worden, staat de regionale overheid daarvoor in.

Voorwaarde

De regeling gaat deze week in en loopt gedurende het volledige komende jaar. Alle toeristen uit andere landen vallen onder de regeling, op voorwaarde dat ze nog niet besmet waren voor aankomst op de bestemming. Ze mogen dus nog geen gezondheidsklachten gehad hebben die wijzen op een mogelijke besmetting.

Wat de maatregel de regionale overheid kost, is niet duidelijk. Over de regeling zijn afspraken gemaakt met verzekeraar AXA. Maar met de verzekering hoopt de overheid het toerisme te redden, dat van vitaal belang is voor de economie van de eilanden.
De Canarische Eilanden kennen relatief weinig coronagevallen, zeker in vergelijking met het vasteland van Spanje.