15/03/2023- Op slechts zes uur vliegen van Brussel is Boa Vista het dichtst bij Afrika gelegen eiland van de Kaapverdische archipel, dat in totaal 10 eilanden telt. Buureiland Sal ligt op amper 10 minuutjes vliegen noordelijker. Samen vormen ze een trekpool voor TUI-klanten die er van de zalige zon in de verschillende uitstekende RIU hotels genieten. Maar ook de nog ongerepte natuur en de “colour locale” van/op eiland Boa Vista, maakt een trip naar Kaapverdië meer dan waard, zo konden we zelf ontdekken.

Twee TUIfly vluchten per week verbindt Brussels Airport momenteel met Boa Vista en Sal (op woensdag en zaterdag), waardoor verschillende verblijfsduren en vakantiemogelijkheden kunnen worden gecombineerd.

Travel Express Benelux/Travel Like A Pro reisde samen met reisagenten Laetitia, Frédéric, Kim, Cynthia, Eefke, Hind, Fadoushe en Céline die na een incentive werden uitgenodigd om zelf de kwaliteit van de RIU hotels op Boa Vista te gaan testen. En dat uiteraard niet zonder de excursiemogelijkheden en activiteiten op het eiland te vergeten, want in tegenstelling tot wat velen misschien denken, is er ter plaatse genoeg te doen en te bezoeken!

 

Voor ieder een RIU Hotel naar wens

Op Boa Vista kan je logeren in maar liefst drie verschillende RIU hotels: RIU Touareg (ongeveer 20 minuten van de luchthaven), RIU Karamboa en RIU Palace Boavista. “Het zijn alle drie ruime hotels die aanvoelen als echte oases van groen” vertelt Peter Hahn, Business Development Director RIU Hotels & Resorts. “Het zijn drie verschillende maar complementaire producten voor verschillende types klanten. RIU Touareg is bijvoorbeeld een favoriet bij gezinnen met kinderen, terwijl hotel RIU Karamboa (dat onlangs volledig werd gerenoveerd) sinds eind vorig jaar een adults-only hotel is. Het heeft drie themarestaurants met ook -net als de andere hotels -fantastische buffetten”.

 

Geslaagde renovatie

Zelf konden we ervaren dat de renovatie van RIU Karamboa zeer geslaagd is. Het 24/7 all-in hotel – goed voor meer dan 950 kamers waarvan 67 met privézwembad – kreeg een zeer modern origineel interieur met wittinten en hout dat vele reizigers zeker zal bekoren. Om de duurzaamheid van het hotel te verhogen, werden er ook zonnepanelen geïnstalleerd waarmee een groot deel van de energie voor de hotelactiviteiten wordt opgewekt.

 

Ook het entertainmentaanbod kent nieuwigheden want voortaan kunnen de gasten hier ook genieten van het #RIUparty concept waarbij ze wekelijks kunnen dansen op de muziek van de beste DJ’s en zich helemaal kunnen laten gaan en getrakteerd worden op spectaculaire acts en optredens. Wij gingen alvast uit de bol tijdens een grootse white party! Overdag kunnen gasten zich dan weer helemaal uitleven in het waterpark Splash Water World. Maar wie liever rustig een boek leest aan het water, kan dat ook aan de rand van één van de 5 zwembaden of op het strand. Want het hotel ligt onmiddellijk aan Praia Das Dunas.

Zowel de parties als het aquapark zijn trouwens ook toegankelijk voor gasten van Riu Palace Boavista.

Voor wie een kleinere accommodatie verkiest maar toch over alle RIU troeven en comfort wil beschikken, is er natuurlijk ook het RIU Palace Boavista Hotel, dat vijf jaar geleden werd geopend. Goed voor ongeveer 400 kamers, waarvan vele een privé-zwembad hebben.

 

Onbekend

“Ik merk dat Boa Vista voor veel reisprofessionals nog een onbekende bestemming is waardoor ze het niet zo vlot durven verkopen” aldus Peter Hahn. Ze vrezen soms dat het een grote ‘zandbak’ is waar je niets anders kunt doen dan zonnen. Maar het tegendeel is waar. Uiteraard is Boa Vista niet de allergrootste cultuurbestemming, maar het gaat hier meer om het ontdekken van de natuur en het ontmoeten van nieuwe mensen. De plaatselijke bevolking is zeer vriendelijk en er zijn avontuurlijke activiteiten zoals fantastische quadbike-tochten, 4×4-tochten, catamaran-cruises om ongelooflijke stranden te ontdekken, enz.  Kortom, absoluut de moeite waard!

 

 TUI Experiences

Ali Chhaib, Manager TUI Musement & Experiences beaamt dat. “TUI Experiences is een platform waarop reisagenten allerlei excursies en activiteiten voor hun klanten te boeken. In totaal zijn er meer dan 50.000 producten beschikbaar, op alle pakketreisbestemmingen van TUI, zoals het Caribisch gebied of de Middellandse Zee, maar ook in steden zoals New York, Parijs, Dubai, Londen, enz. Shows, concerten, boot- of helikoptertours, enz. … alles is beschikbaar! En belangrijk: reisagenten kunnen al deze producten rechtstreeks aan hun klanten verkopen. Hier in Boa Vista hebben we bijvoorbeeld 3 excursies gedaan, namelijk quad biking (noot van de redactie: die iedereen geweldig vond), een 4×4 tour over het eiland en een ontspannende en farniente catamaran tour (waarbij soms zelfs walvissen en reuzeschilpaden kunnen gespot worden). Excursies kunnen dan wel ook ter plaatse worden geboekt, maar als een reiziger zeker wil zijn van plaats, boekt hij/zij best vooraf…”

Dieter Vanhauwaert, Product Promotion Manager TUI: “Ik heb Boa Vista (en Sal) al meermaals bezocht, maar ben toch steeds opnieuw gecharmeerd. Onze excursies bewijzen dat het hier niet alleen maar zand is”!

 

De mening van de reisprofessional

Kim Mandiau (Het Vakantiehuis): “Ik ben aangenaam verrast door Boa Vista. Ik geef toe dat ik vooraf dacht dat het eiland gewoon een ‘grote zandbak’ was en dat er niets te doen viel… Maar wat was dat fout gedacht!”

Evi Schierhout (TUI Leuven): “Ja, absoluut! Ik heb genoten van de mooie landschappen, de prachtige natuur en de avonturen die je op Boa Vista kan beleven. En natuurlijk verbleven we in enkele zeer mooie RIU hotels.

Cynthia Verluyten (TUI Geel): “Naast een fijn vakantieoord met mooie stranden, kan je hier ook prachtige excursies maken. En de bevolking is supervriendelijk!

Laetitia Baert (TUI Kraainem): “Vroeger verkocht ik de bestemming wel, maar zonder goed te weten of er ook maar iets te beleven viel. Maar mijn mening over Boa Vista is totaal veranderd. Wat hotels betreft, is het kleindere RIU Karamboa mijn favoriet. En vergeet niet dat Cabo Verde slechts 6 uur van Brussel verwijderd is en er slechts een tijdsverschil van 2 uur geldt, dus het is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Bovendien is het weer er in de winter warmer dan op de Canarische Eilanden!

Céline Marquant (Maison du Tourisme Moeskroen) is het met haar collega eens. “Deze reis heeft ervoor gezorgd dat we zelf de verschillende RIU Hotels konden ontdekken en vergelijken voor onze verschillende klanten. Ik hield ook van de Karamboa, maar de grotere RIU hotels hebben dan weer meer faciliteiten op vlak van zwembaden, het waterpark, enz. Ook niet te onderschatten dus.

Frederic Liban (BT Holidays Erquelines): “Het was voor mij de eerste persoonlijke kennismaking met de bestemming, hoewel we ze al jaren goed verkopen. Het was dan ook leuk om zelf het scala aan mogelijkheden te zien, zowel wat betreft hotels als activiteiten en excursies. En ik kan het niet genoeg herhalen: de lokale bevolking is uiterst vriendelijk”! (EV)

Foto’s: EV-Travel Like A Pro