09/01/2020- Het aantal reispakketten dat in België via touroperators of reisagenten wordt geboekt, is in stijgende lijn. Het aandeel van de georganiseerde reisindustrie is vorig zomerseizoen gegroeid met 8,6%. Dat blijkt uit analyse van de cijfers van het meest recente ABTO Travel Trends Report dat de beroepsvereniging van Belgische reisorganisators in primeur vrijgaf.

Het aandeel boekingen via de georganiseerde reisindustrie (boekingen van reispakketten via touroperator of reisagent) steeg afgelopen zomer van 23% naar 25%. Opvallend daarbij is ook dat binnen de georganiseerde reisindustrie het aantal online en offline boekingen in evenwicht blijft en het aandeel online boekingen niet meer is gestegen.

Meer Belgen op reis

Wel gingen in het algemeen meer Belgen op reis in zomer 2019, zo blijkt: 14,3 miljoen tov 13,1 miljoen in zomer 2018, wat neerkomt op een stijging van 9%.

Ook voor dit jaar toont de Belg zich trouwens reislustig: 83% van de bevraagde Belgische respondenten heeft de intentie om binnen de komende 12 maanden een vakantiereis te ondernemen. 42% daarvan geeft aan de intentie te hebben om daarvoor een vliegtuig te nemen, 37% de wagen, 7% de bus en 6% de trein.

De cijfers komen uit een eerste bevraging van de GFG Reisintenties, een tweede stap in de ATTR Market Intelligence, waarbij ABTO (Association of Belgian Travel Organisers) in samenwerking met marktonderzoeksbureau GFK en het Garantiefonds Reizen vanaf nu 4 keer per jaar representatieve panels over hun reisintenties voor hun volgende reis binnen de 24 maanden zal bevragen. Alle verdere resultaten van het eerste reisintentierapport worden binnenkort officieel voorgesteld.

Meer info over de Associatie van Belgische Travel Organisers vindt je op www.abto.be