19/10/2018- De Officiële Kamer van Koophandel van Spanje in België en Luxemburg en de Spaanse Dienst voor Toerisme organiseren morgen, 20 oktober, voor het eerst de “Dag van Spanje” in ons land. Tijdens de dag kan iedereen in Antwerpen alle facetten van Spanje gaan ontdekken.

Het evenement gaat door op de Antwerpse Groenplaats, begint om 11.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Er worden tal van culturele en gastronomische activiteiten georganiseerd. Zo kan je genieten van traditionele flamencodansen, jazzoptredens, dansshows, proeverijen, enz. Voor kinderen zijn er recreatieve bezigheden.  En ook sport is vertegenwoordigd: de Spaanse voetbalcompetitie zal er zijn, evenals het Barcelona Circuit, met de aanwezigheid van een simulator.

Met deze activiteit willen de organisatoren we het beeld van Spanje als toeristische bestemming verbeteren en het land wereldwijd positioneren als referentie voor vele sectoren.

Touroperator TUI is hoofdsponsor van het event. Ook de luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge ondersteunen het event.