02/07/2020- Sinds gisteren kunnen alle burgers van EU-landen, burgers uit Schengenlanden en alle mensen die langdurig verblijven in een van de EU- of Schengenlanden weer zonder beperkingen naar Kroatië reizen.

Tot 30 juni konden Belgen enkel naar Kroatië reizen mits zij een bewijs van geboekte accommodatie, boothuur of eigendom van onroerend goed konden voorleggen. Sinds 1 juli hebben toeristen uit de Benelux dit extra bewijs niet meer nodig en kunnen ze – net zoals voor COVID-19 – zonder beperkingen naar Kroatië reizen.

“Vanwege de gunstige epidemiologische situatie wordt Kroatië gezien als een van de veiligste zomerbestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Buitenlandse toeristen weten hun weg naar Kroatië weer te vinden, met bijna 900.000 toeristen en 5 miljoen overnachtingen in de maand juni” aldus het Kroatisch Verkeersbureau in Belgie. ” Sinds de aanpassing van het reisadvies op 15 juni hebben zelfs al bijna 3.000 Belgen het land bezocht”. Momenteel zijn 600 hotels en meer dan 300 campings al heropend en dat aantal stijgt dagelijks. Ook talrijke luchtvaartmaatschappijen hebben sinds enkele weken rechtstreekse vluchten vanuit de Benelux naar Kroatische bestemmingen weer opgestart.

Wachttijden aan de grens

Reizigers naar Kroatië wordt wel verzocht om zich voor vertrek in te schrijven via http://entercroatia.mup.hr/ om langere wachttijden aan de grens te voorkomen. Ook dringt de Kroatische overheid erop aan om de opgelegde sanitaire en social distancing maatregelen na te leven.