10/01/2023- Vorig jaar vierde Disneyland Paris haar 30e verjaardag met veel nieuwigheden. Maar ook dit jaar blijft het Park die verjaardag groots verder vieren tijdens een unieke ‘Grand Finale’. Zo pakt het Franse resort bijvoorbeeld eind deze maand uit met de allereerste Marvel-droneshow ooit, keert het iconisch avondspektakel Disney Dreams terug én nemen de Pixar-figuren de bezoekers mee op reis tijdens een exclusieve nieuwe show.

 

Na de recente openingen van ‘Marvel Avengers Campus ‘en ‘Disney Hotel New York – The Art of Marvel’, trakteert Disneyland Paris haar bezoekers met een extra Marvel-ervaring: ‘Avengers: Power the Night’, een gloednieuwe adembenemende droneshow die elke avond vanaf 28 januari tem 8 mei 2023 de lucht boven het Walt Disney Studios Park zal oplichten. Deze wereldwijde exclusiviteit, de allereerste dagelijkse avondshow ooit in een Disney-park, gewijd aan Marvel-superhelden, combineert muziek, licht, pyrotechnische effecten en videoprojecties. Daarnaast vormen tot wel 500 drones een indrukwekkende reeks iconen die de krachten van iconische Superhelden uitbeelden, zoals Captain America, Captain Marvel, Scarlet Witch en voor het eerst in Disneyland Paris, Shang-Chi.

 

Voor de Grand Finale van de 30ste verjaardag van het resort keert ‘Disney Dreams!’ vanaf 12 april terug. Deze spectaculaire show – die één van de hoogste tevredenheidsscores ooit kreeg- neemt bezoekers van het Park elke avond mee op een magische en emotionele reis na de Disney D-Light droneshow. Geleid door de schaduw van Peter Pan, ontdekken of herontdekken bezoekers met enkele van de grootste Disney-verhalen die op Kasteel van Doornroosje geprojecteerd worden tijdens een buitengewone reis met iconische liedjes uit Disney- en Pixarfilms, waaronder Beauty and the Beast, The Hunchback of Notre Dame, The Lion King, Rapunzel en vele anderen. Ze mogen zich daarbij aan oogverblindende projecties, spectaculaire lasers en fonteinen en sensationele pyrotechnische effecten verwachten.

Ontroerende Pixar-verhalen

In de zomer van 2023 komt er dan een gloednieuwe show genaamd ‘Pixar: We Belong Together’ naar het Walt Disney Studios Park. Bezoekers worden in Studio Theater uitgenodigd om samen met hun favoriete Pixar-vrienden deel te nemen aan een ontroerend muzikaal avontuur. Tijdens deze show, die state-of-the-art podiumtechnologie, lichteffecten, choreografie en iconische liedjes combineert, ontdekken bezoekers hoe muziek en vriendschap ons samenbrengt. Met de creatie van deze originele show herhaalt Disneyland Paris zijn wens om bezoekers onder te dompelen in memorabele Pixar-verhalen en hen de kans te geven ongelooflijke paden te verkennen naast een grote verscheidenheid aan Disney-figuren.

 

It’s A Small World weer open

Ook maakte Disneyland Paris bekend dat ‘It’s A Small World’ in het voorjaar van 2023 – na een lange renovatie- opnieuw de deuren opent mét technische upgrades. Deze iconische attractie, met honderden poppen die nationale kostuums dragen, nodigt bezoekers van alle leeftijden uit om een prachtige reis rond de wereld te maken op een van de meest iconische liedjes van alle Disney-parken.
Daarnaast komt er ook een gloednieuwe marchandising collectie, met onder andere genderneutrale kleding en accessoires én een capsulecollectie, gewijd aan Minnie Mouse en Parijs. En worden nieuwe lekkernijen geserveerd in de restaurants naar aanleiding van de Grand Finale.

Liefhebbers van lekker eten komen ook aan hun trekken tijdens de Grand Finale van de 30e verjaardag van het resort, want in het voorjaar keert een koninklijk ontbijt met Disney Prinsessen terug in l’Auberge de Cendrillon in Fantasyland in het Disneyland Park. Het menu van het restaurant heeft twee verschillende soorten ontbijt opties, waaronder een volledig veganistische optie van chiapudding met kokos en mango, of roerei met kurkuma en uien.Chef-koks zijn druk bezig met het voorbereiden van gloednieuwe opties die binnenkort worden onthuld.

 

Reeds bestaande feestaanbod loopt verder 

Naast de nieuwe ervaringen kunnen bezoekers tot en met 30 september 2023 nog steeds genieten van het reeds bestaande feestelijke aanbod voor de 30ste verjaardag van het park. Zo is er de dagshow ‘Dream… and Shine Brighter!’ met meer dan 30 artiesten en Disney-figuren, kleurrijke praalwagens en Disney-liedjes én de avondshow ‘Disney D-Light’ die videoprojecties, fonteinen, lichteffecten, mist en lasers combineert rond het Kasteel van Doornroosje. Met de allereerste drone-choreografie ooit in een Disney Park. ‘Gardens of Wonder’ dompelt de bezoekers dan weer onder in negen betoverende themawerelden. Er staan 30 kinetische sculpturen van Disney- en Pixar-figuren die tot leven komen.

 

Foto’s @ Disneyland Paris