Brussels Airport ontvangt deze paasvakantie een recordaantal passagiers, met als absolute topdagen vandaag, vrijdag 31 maart met 75.000 passagiers en aanstaande maandag 3 april 77.000 passagiers. Om drukke dagen voor vertrekkende families met kleine kinderen aangenamer te maken, opent de luchthaven op topdagen weer haar speciale “family lane” en daar zullen de gekende blauwe smurfen hen met open armen verwelkomen!

De Belg trekt deze paasvakantie vooral naar de zon, in het bijzonder naar de Middellandse Zee. Vooral Spanje, de Canarische eilanden, Turkije en het noorden van Afrika zijn in trek. De populaire bestemmingen die wat verder liggen, zijn de Dominicaanse Republiek, New York en Toronto.

Een smurfende start van de vakantie!

Brussels Airport opent op de drukste dagen van de vakantie opnieuw familielijnen bij de handbagagecontrole. Dankzij de familielijnen hebben gezinnen alle ruimte en tijd om met de kinderen door deze controle te gaan en krijgen ze wat extra hulp bij de kinderwagens en babyvoeding. Uit eerdere tests is gebleken dat de controle op drukke dagen zo vlotter verloopt zowel voor de gezinnen als voor de andere passagiers.

Here to stay

De Smurfen staan deze vakantie klaar om de jongste passagiers aan deze familielijn te ontvangen. Maar they are here to stay want op 1 mei zullen de Smurfen definitief hun intrek nemen in Pier B voor intercontinentale vluchten. De Smurfen zijn samen met Kuifje de meest bekende Belgische stripfiguren in het buitenland. Brussels Airport wil zo een hommage brengen aan een van de meest populaire symbolen van ons land.