13/03/2024- Dit najaar voegt luchtvaartmaatschappij TUI fly bestemming Curaçao toe aan haar aanbod op de Caraïben. Een Boeing 787 Dreamliner vliegt dan 2X keer per week van Brussel naar dit exotische eiland, dat deel uitmaakt van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao). Op één traject wordt de vlucht gecombineerd met Punta Cana (Dominicaanse Republiek).

Curaçao is zeer veelzijdig door een mix van de Europese en Caraïbische cultuur. Hoofdstad Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door zijn bijzondere, kleurrijke architectuur en levendige sfeer. De aantrekkelijke kusten van Curaçao zijn een van de belangrijkste troeven van het eiland, met talloze baaien met prachtige zandstranden. Curaçao maakt trouwens deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden waardoor de officiële taal Nederlands is en de bestemming al sinds jaren een topbestemming is bij onze noorderburen. Curaçao geniet ook in België van een toenemende interesse, zeker tijdens de wintermaanden, wanneer Belgen kunnen genieten van temperaturen rond de 30 graden.

Touroperator TUI stelt op Curaçao tientallen hotels voor in alle categorieën, van luxeresorts over kleinschalige hotelletjes tot appartementen. Er is ook een grote diversiteit qua verblijfsformule, gaande van enkel logies tot all-in.

De TUI fly vluchten naar Curaçao – die van start gaan op 5 november en op dinsdag en zaterdag vanuit Brussel zullen vliegen- kunnen vanaf april geboekt worden.

(foto’s @ Unsplash & Pixabay)